Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

ostvaren sjajan rezultat

ODJECI IZBORA Habijan: 'Varaždin nije 'crveni'. Pokazali smo da i HDZ može ostvariti rezultat'

ODJECI IZBORA Habijan: 'Varaždin nije 'crveni'. Pokazali smo da i HDZ može ostvariti rezultat'
HDZ

'Radi se o najboljem rezultatu u proteklih 25 godina HDZ-a u gradu Varaždinu', kazao je Habijan.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan danas, 10. srpnja, održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na rezultate parlamentarnih izbora.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak, Alen Runac ODJECI IZBORA Stričak i Runac o uspjehu: 'Varaždin i Varaždinska županija vraćaju se HDZ-u'

Habijan je najprije zahvalio svim Varaždinkama i Varaždincima koji su izašli na izbore, a prije svega onima koji su glas dali listi HDZ-a i preferencijalno zaokružili broj ispred njegovog imena.

- Jučer smo održali Gradski odbor na kojem smo napravili analizu rezultata vezanu za Grad Varaždin. Jednoglasno je ustanovljeno da se radi o najboljem rezultatu u proteklih 25 godina HDZ-a u gradu Varaždinu.

Nakon toga Habijan je iznio statistiku.

- Ako gledamo 2000. godinu HDZ je na razini grada ostvario rezultat od 14,8 posto, 2003. godine 16,4 posto, 2007. godine 15 posto, 2011. godine 10 posto, 2015. godine 16 posto, 2016. godine 18 posto, a u protekle nedjelje, dakle 2020. godine, 23,19 posto.

Unatoč manjoj izlaznosti broj glasova je u usporedbi s 2016. godinom veći, dodao je.

- Rezultat u Varaždinu plod je svega onoga što smo posljednje 4 godine radili u gradu. Naš angažman, rad i inicijative birači prepoznaju, što mi je drago. Stalno se spominje da je Varaždin lijevo opredijeljeni, ili kako ga neki nazivaju 'crveni', no rezultati pokazuju da to nije tako, da doista i mi u HDZ-u možemo napraviti rezultat. Bitni su ljudi i da iza sebe imamo rezultate - kazao je Habijan.

HDZ je na listi imao dva kandidata iz grada Varaždina - Damira Habijana i Anđelka Stričaka.

- Zajednički smo, na razini grada, osvojili gotovo 2.000 glasova. Drago mi je da Varaždin ima dva zastupnika, a u svoje ime mogu reći da ću pokušati da taj glas sjevera, zajedno s ostalim zastupnicima, bude glasniji i da pokušamo pokrenuti neke projekte koji su dosad bili možda malo zapostavljeni.

Jedan od projekata je pitanje kampusa FOI-ja.

- To me 'muči' već nekoliko godina. U pregovorima s s Europskom komisijom nismo uspjeli to ubaciti, no volio bih da u mandatu iznađemo financijska sredstva kako bismo riješili problem. Mislim da je to važno za Varaždin i cijelu regiju.

Na pitanje novinarke da komentira rezultat Matije Posavca, kandidata na listi Restart koalcije iz III. izborne jedinice, Habijan je odgovorio:

- To je više pitanje i problem za kolegu Markovića iz SDP-a, koji je predsjednik svoje stranke, a dobio je manje glasova od kolege iz Međimurja. Problem očito postoji, no ne bih u to ulazio, neka oni to riješe.

Ulazak kandidata s liste HDZ-a, Siniše Jenkača, komentirao je ovako:

- Čestitam kolegi Jenkaču, drago mi je da imamo tri kandidata iz Varaždinske županije. Moramo djelovati zajednički, potrebna je sinergija, bitno je da radimo zajednički i gledamo u istom cilju. Nema mjesta podjelama - kazao je zaključno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video