Vijesti / Parlamentarni izbori 2024

hns varaždinske županije

HNS: 'SDP i Barbara Antolić Vupora su dosljedni samo u svojoj nedosljednosti'

HNS: 'SDP i Barbara Antolić Vupora su dosljedni samo u svojoj nedosljednosti'
HNS

Prozivke iz Hrvatske narodne stranke.

HNS Varaždinske županije poslao je priopćenje u kojem se osvrće na saborsku zastupnicu i predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Barbaru Antolić Vuporu

Između ostalog, HNS-ovci naglašavaju da je priklanjanjem svoje liste Reformistima i Radimiru Čačiću otjerala gradonačelnika Varaždina s liste, dok s druge strane proziva HNS zbog Ljerke Cividin.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti. 

Gospođa Barbara Antolić Vupora konačno je otkrila svoje pravo lice. Osim što ne zna čitati zakone u Saboru, što je pokazala u posljednjem mandatu, očito je da ne razumije niti Statute stranaka – kako svoje, tako i tuđih. Bravo, gospođo Vupora, vaša nekompetencija je prava inspiracija za sve nas.

Pokušava prozvati HNS zbog Ljerke Cividini, kao da ne zna da se postupak kandidiranja na izbornoj listi druge političke opcije opisuje u manje-više svim statutima političkih stranaka, pa tako i SDP-a (člankom 30.). Ali naravno, tko bi se obazirao na takve sitnice? To je samo formalnost. Možda bi gospođa Vupora trebala provjeriti činjenice prije nego što se upusti u političke obračune.

Najzanimljivije je to da HNS, koji je u posljednjih 7 godina donio mnogo dobroga Sjeveru, sada proziva upravo gospođa Barbara Antolić Vupora, ne zapitavši samu sebe da li ima „upper hand“ u ovoj političkoj raspravi. Treba podsjetiti da je upravo ona glasala PROTIV odličnih projekata koji se odnose na sjever Hrvatske, programa i amandmana, protiv Arboretuma Opeka, protiv dodatnih sredstava za Sveučilište Sjever i još mnogo toga. O njezinoj dosljednosti govori puno činjenica da je prije 7 godina, kada je bila koalicijski partner HNS-u, namjerno sabotirala drugi krug glasanja za župana kako ne bi pobijedio HNS-ov kandidat! Kako kažu u SDP-u, dosljednost je precijenjena.

Možemo prokomentirati i njen izbor kandidata za listu. Osobno je na istu dovela Reformiste koji su partneri malo lijevima, malo desnima, ovisno o trenutnim političkim potrebama. Čačiću ili bilo kome drugome – svejedno. Ali zašto bi se gospođa Antolić Vupora obazirala na ideologiju kad se radi o foteljama? Tim činom otjerala je gradonačelnika Varaždina s izborne liste, a sve kako bi njena unutarstranačka pozicijska situacija ostala i dalje nepromijenjena.

Politička kampanja ovih parlamentarnih izbora pokazala se vrlo korisnom, jer su konačno maske pale. Birači Sjevera sada jasno vide tko im laže obećanjima o besplatnim vrtićima i povećanju plaća te mirovina. Isti ti političari koji kada imaju šansu utjecati na sve te iste stvari, dižu porezne stope na dohodak i povećavaju cijene svih usluga u Varaždinu. SDP i Barbara Antolić Vupora su dosljedni samo u svojoj nedosljednosti.

Mi u HNS-u ostajemo dosljedni i vjerni svojim članovima i biračima, svojim programima i politikama, koje donose stabilnost Hrvatskoj i poboljšavaju život naših sugrađana, i u trenutku kada isto nije u interesu stranke. Svoju dosljednost našim biračima i Hrvatskoj već smo mnogo puta dokazali, a jednakim putem nastavit ćemo i u budućnosti - ističu iz HNS-a. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video