sastavljanje vlade

Plenković potvrdio: Damir Habijan će biti ministar i u novoj vladi

U novoj će vladi sigurno biti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao je danas Predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću 78 potpisa izabranih zastupnika u Hrvatski sabor čime je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika, a Milanović je njemu povjerio mandat za sastavljanje vlade.

Nakon sastanka s predsjednikom, Plenković je najavio kako sad počinju konzultacije za sastavljanje nove vlade.

Na pitanje tko od trenutnih ministara sigurno ostaje u novoj vladi, Plenković je potvrdio da je siguran Damir Habijan, trenutno ministar gospodarstva i održivog razvoja, piše Index.

Uz Habijana, u novoj će vladi sigurno biti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Što se tiče ministarstva kojem će na čelu biti Damir Habijan, još nije poznato hoće li nastaviti na čelu ministarstva gospodarstva ili će, kako je pisano u medijima, zamijeniti Ivana Malenicu na čelu Ministarstva pravosuđa i uprave. Malenica je već potvrdio da iz osobnih razloga više neće biti ministar.

Najnovije