Visoki upravni sud RH

Damir Poljak novcem općine tiskao novine u kojima se hvalio pa dobio kaznu

Bednjanski načelnik i ravnatelj varaždinske bolnice žalio se na odluku Povjerenstva, ali Visoki upravni sud ga je odbio.

Damir Poljak, HDZ-ov načelnik Općine Bednja, ujedno i ravnatelj Opće bolnice u Varaždinu nezakonito je potrošio javni novac tiskajući lokalno glasilo u kojem je sam sebe promovirao, utvrdio je to Visoki upravni sud na kojem je Poljak pokušao srušiti odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, navodi N1.

Za Povjerenstvo je bilo sporno, a to je i utvrdilo, da je Poljak bio u sukobu interesa kada je platio izdavanje glasila koje je na naslovnici imalo tekst o njemu uz pohvale dotadašnjeg rada. Tekst je objavljen 2021. godine, taman pred lokalne izbore, kada se Poljak kandidirao za novi načelnički mandat.

Poljaku je izrečena kazna od 3.000 eura koju može platiti u šest rata. Tada Poljak nije bio zadovoljan ishodom pa je podnio tužbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske, a taj sud sada je samo potvrdio odluku Povjerenstva.

Bednjanski načelnik je ranije objasnio da se nije radilo o nikakvoj promidžbi već o informacijama o proteklom razdoblju upravljanja općinom. U odluci Visokog upravnog suda stoji da je ‘javna sredstva s kojima je ovlašten raspolagati iskoristio je za osobni probitak odnosno vlastite interese’, navodi N1.

Najnovije