EU izbori

Ladislav Ilčić prikupio najviše donacija u kampanji za EU parlament

Ilčić je prikupio i dvije najviše donacije - uplaćeno mu je 8 i 10 tisuća eura.

Daleko najviše donacija u kampanji za izbore za Europski parlament prijavio je ove godine, tjedan dana prije izbora koji se održavaju 9. lipnja, kandidat Ladislav Ilčić, 73.920 eura, navode iz GONG-a.

Lista koju predvodi SDP dobila je 31.100 eura, lista koju predvodi IDS 31.000 eura, Možemo 18.542 eura, a HDZ samo 11.000 eura.

Gong je i za ove izbore izradio i objavio lako pretraživu bazu preliminarnih financijskih izvještaja. Iz nje se vidi da je Ladislav Ilčić prijavio dvije najviše donacije, u iznosima od 10.000 i od 8.000 eura tvrtke Pax et bonum iz Kaštel Lukšića, poduzetnika Ivana Livakovića, vlasnika hotela Pax koji se nalazi u franjevačkom samostanu na Trsteniku.

Ilčić je i sam bio izdašan prema svojoj listi, donacijom od 3.980 eura, koliko je donirala i Julijana Ilčić, koja je ranijih godina nastupala kao kandidatkinja na izbornim listama Hrasta.

HDZ-u je kao najveću donaciju prijavio onu Tomislava Sokola (3.000 eura), Karlo Ressler i Nikolina Brnjac uplatili su po 2.000 eura, a Andrej Plenković 1.500 eura. SDP je prijavio da je najveću donaciju dobio od Biljane Borzan (3.500 eura). SDP je prijavio gotovo tri puta više donacija od HDZ-a, ali i upola toliko troškova kao HDZ.

Mislav Kolakušić je, pak, prema prijavi iz preliminarnog financijskog izvještaja, svojoj stranci Pravo i pravda donirao 62,50 eura.

Možemo je prijavio niz mikrodonacija, dok Domovinski pokret još nije prijavio donacije, ali jest trošak u kampanji od 41.870 eura, od čega čak 41.859 eura otpada na plaćanje usluga tvrtke Logobox u vlasništvu Marije Dekanić, na čije je medijske tvrtke najveći dio troškova ove stranke otpadao i u kampanji za izbore za Hrvatski sabor.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije