SDP TRNOVEC

SDP: ‘Bivši Reformisti na čelu s Vitković i HDZ-om obmanjuju javnost’

Tema je izgradnja dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom.

Vladajući bivši Reformisti na čelu sa načelnicom Vitković i HDZ-om obmanjuju javnost, odgovaraju iz trnovečkog SDP-a na prozivke iz HDZ-a da su glasali protiv izgradnje dječjeg vrtića. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Naime, vrtiću u naselju Trnovec početna cijena je bila 3.5 mil. eura pa zatim 4.5 mil. eura da bi na kraju cijena narasla na vrtoglavih 5.6 mil. eura, plus korekcije. Navedena cijena je predviđena bez uređenja vanjskog okoliša vrtića (ograda, igrala, parka). Znači cijena vrtića bi bila cca 7 do 8 mil. eura (57 mil. kuna). Općina je od države, tj. europskih fondova dobila 1.1 mil. eura. Naplatom PDV-a država će si vratiti veći dio iznosa. Znači općina od države nije dobila ništa.

Najveći problem vrtića je uvjet da općina ima vlastiti pogon (svoje zaposlenike). Na 200 djece općina mora zaposliti cca. 25 do 30 djelatnika od ravnatelja, psihologa, domara, liječničkog osoblja, spremačica, teta. Plaće će se morati isplaćivati prema koeficijentima zaposlenih, što će godišnje općinu koštati oko 600,000 eura. Tu su još troškovi režija, hrane i kredita. Sadašnjom ekonomskom cijenom vrtića to nije moguće pokriti, znači cijena se za roditelje po tome mora značajno povisiti.

Pitanje za vladajuće bivše Reformiste i HDZ-ovce je gdje će općina godišnje uzeti preko 1 mil. eura za pogon vrtića?

Umjesto da se realizirao projekat dogradnje postojećeg vrtića i sanacija
unutrašnjosti vrtića pošto je prije par godina energetski obnovljen vanjski dio istog, a ostali novci bi se mogli upotrijebiti u druge svrhe (dječja igrališta, obnova cesta, poduzetnička zona, javna rasvjeta itd.).

Moram spomenuti i to da se naši vladajući nisu uopće prijavili na natječaj Ministarstva demografije i useljeništva za projekte usmjerene uređenju i opremanju dječjih igrališta. Toliko o sposobnosti vladajućih u općini”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i HSS-a Mario Milak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije