HDZ VARAŽDIN

Kaniški o Markoviću: ‘Hipotetski, da li lažov ostaje lažov?’

Marković je, kaže Kaniški, priznao da je iznosio lažne optužbe.

Glasnogovornik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Goran Kaniški reagirao je priopćenjem za javnost na izjave Miroslava Markovića, zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina, na neke njegove izjave izrečene u javnom prostoru proteklih dana.

– U kontekstu ‘probijanja’ zdravstvenih kartona spomenuo sam i gospođu doktoricu Spomenku Kiđemet-Piskač na način koji je njoj možda bio neprimjeren jer ona je to doživjela vrlo osobno, iako je političarka. Više nije samo doktorica. Ovim putem joj se ispričavam ako se ona osobno našla uvrijeđenom ili prozvanom zbog toga. Znam da nije do nje. Smatram, s obzirom na to da se radilo o hipotetskoj tezi, da je u redu da joj se ispričam. Ona isto mora shvatiti da više nije samo vrsna doktorica i stručnjakinja, nego i netko tko je na političkoj sceni i mora malo trpjeti udarce kakve mi trpimo već godinama – kazao je Marković na eTV-u.

Na to je reagirao Goran Kaniški, čije priopćenje prenosimo u nastavku.

“Tijekom predizborne kampanje u više navrata očitovali smo se na neistine, objede i optužbe SDP-ovog kandidata za Hrvatski sabor, gosp. Miroslava Markovića.

Sada, koja tri mjeseca kasnije, isprikom u jednoj emisiji i sam gosp. Marković to priznaje, da je lagao i lažno optuživao. Ne možeš iz najprimitivnijih politikantskih razloga nekog optuživati, tri mjeseca kasnije se “ispričati” i reći da je to bila “hipotetska teza”.

Nitko, a najmanje voditeljica Odjela za neurologiju Opće bolnice Varaždin doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, dr. med. spec. koja je svojim radom spasila mnoge živote, ne mora, kako to tvrdi dotični, “trpjeti udarce” samo zato jer je odlučila raditi za dobrobit sredine u kojoj živi. To što je županijska vijećnica iz kvote HDZ-a, predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, što je organizirala niz javnozdravstvenih akcija ne daje nikome za pravo, pa ni gosp. Miroslavu Markoviću, da ju lažno optužuje, a sve zbog njene političke opcije.

Međutim, postavljamo si pitanje, kako to da je baš sada proradila Markovićeva savjest!? Je li iskrena ili čisto hipotetski pitamo, da li lažov ostaje lažov?”, zaključuje Kaniški.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije