političke nesuglasice

Jurak poručio SDP-u: ‘Drugovi i drugarice, vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas’

Rat oko novog vrtića i dalje traje.

Političke nesuglasice između HDZ-a i SDP-a o gradnji novog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom se ne smiruju.

Iz HDZ-a sad poručuju kako ništa neće spriječiti gradnju novog vrtića.

Priopćenje prenosimo u potpunosti.

‘Dragi drugovi i drugarice, vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas. Zato jer trnovečka djeca to zaslužuju. Novi, a ne okrečeni stari.

Za vrijeme ove Vlade je u proteklom periodu na području Varaždinske županije izgrađeno 14 vrtića, u tijeku je gradnja još njih 14, dok se za dva dječja vrtića trenutno izrađuje projektna dokumentacija.

Svaka općina i svaki grad u našoj županiji radi na tome da svojoj djeci osigura adekvatan smještaj za svoje mališane, dok se jedino u Trnovcu Bartolovečkom taj projekt opstruira od strane SDP-a i HSS-a.

Ali, od vas smo ipak očekivali više. U 30 godina postojanja, vi ničime niste doprinijeli razvoju općine Trnovec Bartolovečki, no ipak smo očekivali da ćete barem podržati ono najbitnije za naše najmlađe – izgradnju dječjeg vrtića! Umjesto da podržite tu investiciju, vi ju opstruirate nevjerojatnim izlikama poput režija i plaća, ili pak, još nevjerojatnije, prehranom za djecu.

Od aktualnog vodstva smo ipak očekivali veću socijalnu osjetljivost. Od kad je vaše redove pojačao gospodin Željko Šprem, bivši laburist, a potom reformist, očekivali smo upravo tu vašu osjetljivost prema djeci. Ipak vam je gospodin Šprem najviše rangirani dužnosnik.

Drugovi i drugarice, vrtić ćemo izgraditi s vama ili bez vas. Ako se treba kreditno zadužiti, zadužiti ćemo se. Ne zbog te zgrade, nego djece – naše budućnosti!’, piše u priopćenju koje potpisuje Predsjednik OO HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Tin Jurak.

Najnovije