hdz o varteksu

HDZ nakon SDP-ove prozivke o Varteksu: ‘Uloga Bosilja i Markovića bit će jasna za dvije, tri godine’

Za propast Varteksa, HDZ prstom upire u vrh SDP-a.

SDP je danas javno istupio te je u HDZ-u pronašao glavnog krivca za propast Varteksa.

Iz HDZ-a nije trebalo dugo čekati na odgovor pa su i oni priopćenjem iznijeli svoje viđenje situacije.

Oni krivicu prebacuju na Grad Varaždin i gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika mu Miroslava Markovića.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u potpunosti.

‘Nakon što su tjednima bili i gluhi i nijemi, danas se priopćenjem oglasio SDP. Ne gradonačelnik Bosilj, ne njegov zamjenik Marković, koji su svojim lošim odlukama utjecali na ovakav kraj Varteksa, već je umjesto njih reagirala Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a, saborska zastupnica te poduzetnica čiji uposlenici imaju najveća primanja.

Varteks je „gradio” Varaždin, odnosno brojni radnici koji su cijeli svoj radni vijek dali njemu, bio je brend Varaždina i ovoga kraja i zasigurno nije zaslužio ovu sudbinu koju mu je namijenio SDP-ov trojac.

Podsjećamo da je zadnji direktor koji ga je vodio, a dolazio je iz redova HDZ-a, bio Anđelko Herjavec koji je tragično preminuo 2001. godine. Od tada do danas, tvrtku su vodili kojekakvi „sposobni menadžeri” koji su uspjeli rasprodati sve što je Varteks imao, sve nekretnine, njih više od 170.

Da Varteks „umire” pod tim i takvim okolnostima već 20-tak godina nije nepoznanica, ali da će mu zadnji čavao u lijes zabiti Grad Varaždin, tome se zasigurno nitko od Varaždinki i Varaždinaca nije nadao. Upravo je najava ovrhe Grada Varaždina, za dug po osnovi komunalne naknade, bila jasna poruka da slijedi kraj i ako Varaždincima Bosilju i Markoviću nije stalo do Varteksa, zbog čega bi trebalo drugima.

Država je Varteksu uvijek izlazila ususret, da se sačuvaju taj brend i radna mjesta, bez obzira što se radi o privatnoj tvrtki. Međutim, tek za koje dvije-tri godine biti će jasna uloga Bosilja i Markovića, dosadašnje Uprave i vlasničke strukture u svemu tome. Umjesto da podrže saborsko izlaganje zastupnika Gorana Kaniškog da institucije utvrde što se doista događa, oni su protiv.

Između ostalog, nedavno je o bivšim upravama i njihovom radu pričao i Stjepan Čajić, jedan od dioničara, koji je pokušao pojasniti tko je i kakvu ulogu imao u konačnoj propasti Varteksa. Ali, gle čuda, sve to ignorira SDP-ov trojac Antolic Vupora – Bosilj – Marković. Za sada samo oni znaju zašto.

Što se tiče HDZ-a, dajemo punu podršku i upravi i vlasnicima kod iznalaženja rješenja za očuvanje daljnje proizvodnje’, piše u priopćenju HDZ-a Varaždinske županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije