predsjednička utrka

Habijana pitali hoće li biti kandidat HDZ-a za predsjednika Republike Hrvatske, nije rekao ‘ne’

Zoran Milanović još uvijek čeka HDZ-ovog protukandidata za poziciju predsjednika Republike Hrvatske.

Nakon parlamentarnih izbora i izbora za Europski parlament, pred građanima Republike Hrvatske ove su godine još i predsjednički izbori. Oni bi se trebali održati u studenom ili prosincu ove godine.

Jedan kandidat je poznat – riječ je o aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću, a njega su već podržali SDP i još niz stranaka.

Zasad je kandidaturu najavila bivša Mostovka Marija Selak Raspudić, dok drugih imena baš i nema.

Najviše pitanja u javnosti postavlja se zbog HDZ-ovog kandidata. Spominjalo se ime člana HAZU-a, dramatičara i pisca Mire Gavrana, no on je to odbio. U kontekstu kandidata za predsjednika Republike Hrvatske spominjao se i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Damir Habijan na megdan Zoranu Milanoviću?

Na konferenciji za medije u četvrtak, nakon završetka redovne sjednice Vlade Republike Hrvatske, pitanje je postavljeno i ministru pravosuđa Damiru Habijanu.

– Jeste li možda vi zainteresirani za ići na megdan Zoranu Milanoviću za poziciju predsjednika Republike? – bilo je novinarsko pitanje postavljeno Habijanu.

On se na to pitanje nasmijao i pitao ‘Ima li još pitanja?’.

– Samo me zanima. Vidimo da predsjednik stranke Andrej Plenković kaže kako još ništa nije odlučeno – nastavljeno je novinarsko pitanje.

Habijan je na to odgovorio kako su, nakon pobjede na parlamentarnim i europskim izborima, u HDZ-u fokusirani na unutarstranačke izbore.

– Vidite da predsjednik Andrej Plenković sa svojim timom obilazi teren, obilazi županijske organizacije, to je u fokusu. A tkogod bio kandidatkinja ili kandidat HDZ-a, on će pobijediti. To je ono što je bitno – zaključio je Habijan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije