Grad Ludbreg

Grad Ludbreg dobio bespovratna sredstva za izradu novih prostornih planova i energetsku obnovu zgrada

Riječ je o 30000 eura.

Jučer su u Županijskoj palači u Varaždinu, uz prisutnost župana Varaždinske županije g. Anđelka Stričaka i potpredsjednika Vlade RH te ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića, dodijeljene odluke i potpisani ugovori o financiranju važnih projekata. Radi se o izradi prostornih planova nove generacije (eplanova), strategijama zelene urbane obnove te projektima energetske obnove zgrada javnog sektora.

Grad Ludbreg, koji je dobio 30.000 eura bespovratnih sredstava, sudjelovat će u osuvremenjivanju i digitalizaciji izrade prostornih planova. Ova sredstva omogućit će dodatni iskorak prema smanjenju administrativnih opterećenja građana, poslovnih subjekata i investitora, te prema povećanju efikasnosti u upravljanju prostorom i resursima.

“Drago nam je što ćemo uspješno realizirati još jedan projekt s ciljem povećanja efikasnosti. Ovo je važan korak za budućnost našeg grada i cijele zajednice,” izjavio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Ovaj projekt nastavak je kontinuiranih napora Grada Ludbrega da ulaže u digitalizaciju, energetsku učinkovitost i održivi razvoj, čime se jačaju temelji za bolju kvalitetu života svih stanovnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije