PODIJELJENI STAVOVI

PARKOVI PRODALI VRTNI CENTAR ‘Nekad ste prosvjedovali, a sad će Eurospin doći na ulaz u groblje!’

Prodaja zemljišta oko groblja uvijek je bila problematična. Što će zapravo tamo biti i zašto se prodaje…

Hoće li Parkovi nastaviti proizvodnju bilja nakon što je Vrtni centar prodan tvrtki Lonia? Hoće li radovi novog vlasnika na tome mjestu nagrditi ulaz u slavno varaždinsko groblje?

To su samo neka od pitanja koja su postavljena danas na sjednici Gradskog vijeća. Vijećnica Dubravka Novak upozorila je na to da je biljna proizvodnja nužna za uređenje grada i groblja. Iznijela je i bojazan vezanu uz to jesu li Gradu poznati planovi novog vlasnika.

Rasadnik (Foto: Parkovi)

Parkovima 2 milijuna eura

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je da su Parkovi odlučili prodati tu nekretninu kako bi dovršili projekt izgradnje nove gospodarske zgrade i svih popratnih službi. Ta investicija sada je, rekao je Bosilj, realizirana kreditom, no ovom prodajom Parkovi su dobili gotovo 2 milijuna eura.

Neven Bosilj (Foto: Grad Varaždin)

Parcela je velika, iznio je brojke Bosilj, 11.637 četvornih metara, a postignuta je cijena od 163,50 eura po četvornom metru.

Dovršiti započetu zgradu

“Time ćemo izgraditi ovu zgradu koju smo počeli kreditom. Dio sredstava bit će za mehanizaciju, a moramo misliti i na materijalna prava radnika”, najavio je Bosilj.

Na osnovno pitanje, što je s proizvodnjom bilja, odgovorio je ovako:

“Nama je ostao dio rasadnika koji je produktivan i ne radi gubitke. To je preseljeno na druga mjesta. Ostalo je poslovalo s minusom.”

‘Ništa nakaradno neće se raditi’

Gradonačelnik također tvrdi da ono što će novi vlasnik raditi s ovim objektom neće utjecati na vizuru tog dijela grada, koja je posebno osjetljiva.

“Sve oko te parcele je gradsko i ništa od tog zelenila neće se rušiti. Borimo se ove tri godine da se ništa nakaradno ne radi i da ne naružnjujemo grad, tako će biti i sada”, rekao je Bosilj.

‘Rasadnik je postojao 80 godina’

No, rečeno nije zadovoljilo bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

“Vi sad kažete da nama ne treba rasadnik jer donosi gubitke. Vama nosi gubitke, to je sigurno, vašem načinu poslovanja ne treba rasadnik. Taj rasadnik postojao je 80 godina na toj lokaciji, vi ste ga maknuli da biste stavili trgovački centar na ulaz u samo groblje!”, upozorava Čehok.

‘A 2008. bili ste prvi na prosvjedima!’

Podsjetio je na sumnjivi posao iz 2008. zbog kojeg su tadašnji direktor Parkova Miljenko Ptiček i Ivan Čehok kao tadašnji gradonačelnik završili na sudu.

“Kad smo 2008. onu parcelu, udaljenu 150 metara od groblja, prodavali Mercatoru, danas je tamo Konzum, vi iz SDP-a bili ste prvi na prosvjedima. A sad će Eurospin doći na ulaz u groblje!”, kaže gradski vijećnik.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije