ZAISKRILO NA SJEDNICI

Marković Čehoku: ‘Na sudovima ćete se na kraju izvući, ali zbog veza koje imate’

'Meni veze ne trebaju, jer sam nedužan", kaže Čehok.

Rasprava o uvjetnom mišljenju revizije Gradu Varaždinu dovela je do povišenih tonova na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ivan Čehok iznio je niz primjedbi na izvješće, koje smatra problematičnim. Pritom je odbacio tvrdnje da bi slična praksa bila prisutna i za vrijeme njegovih mandata, naglašavajući kako je ovo izvješće revizije po nekim elementima lošije nego prijašnja.

Gdje je ugovor o polupodzemnim spremnicima

Jedan od detalja koje je spomenuo odnosi se na to što revizija upozorava da ne postoje ugovori vezani uz polupodzemne spremnike. Također je ukazao na izravno ugovaranje poslova povezanih s proslavom Praznika rada, kao i na način sklapanja ugovora s medijima.

Gradonačelnik Neven Bosilj tijekom rasprave izašao je iz dvorane, no Čehoku je odgovorio zamjenik gradonačelnika, Miroslav Marković.

‘Muhe su na Aquacityju stornirale račune’

“Što se tiče ugovora s medijima, to je usklađeno, sada radimo sve jednako kao u Županiji. Spomenuli ste da mi jedemo i pijemo na ne znam čiji račun. Ako se Prvi maj ugovorio direktno, to je bio izuzetak. No, vi ste jeli i pili na naš račun na Aquacityju. Tamo su se priče širile da su muhe stornirale račune,” vratio se Marković dosta godina unatrag.

Marković smatra da je ova vlast daleko transparentnija od prijašnje.

“Transparentnost je vama nepoznat pojam. Mi smo odmah po dolasku uveli sustav u kojem se vidi svaka faktura,” naglasio je.

‘Vučete se 12 godina po sudovima’

Što se tiče ugovora o polupodzemnim spremnicima, Marković je sarkastično rekao da su ih u Gradu možda greškom dali policiji.

“Jer vi cijelo vrijeme podnosite kaznene prijave. Tako da svu dokumentaciju odmah kopiramo, kako bismo je mogli predati policiji kad postupi po vašoj prijavi. No, za razliku od vas, mi nemamo nikakve postupke, osim uvjetnog mišljenja državne revizije. Dok se vi već 12 godina vučete po ovom katastrofalnom hrvatskom pravosuđu. I izvući ćete se na kraju, zahvaljujući svim tim vezama koje imate u pravosuđu, od obiteljskih nadalje. Jer ste povezani s vladajućom strukturom. I to je jedina prava istina,” rekao je Marković Čehoku.

‘Ovdje se insinuira…’

Čehok je, zbog ovih Markovićevih riječi, upozorio na povredu poslovnika.

“Insinuira se da ću se ja, zbog veza u pravosuđu, izvući ili tako nešto. Ja nemam nikakve veze u pravosuđu i ne trebaju mi veze, jer sam nedužan,” odgovorio je Čehok.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije