Varaždinska županija

Premijer u društvu dva ministra dolazi u naš kraj, evo čemu će prisustvovati

Često premijer svraća u Varaždinsku županiju.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ministri Radovan Fuchs i Damir Habijan prisustvovat će sutra, u petak, 6. rujna, dvjema svečanostima povodom Dana Varaždinske županije.

Svečanost obilježavanja početka dogradnje i rekonstrukcije OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec počet će u 16 sati. Radovi se odvijaju u sklopu EU projekta, čiji je glavni cilj osigurati kapacitete za prelazak škole u jednu smjenu i provođenje cjelodnevne škole. Bespovratna EU sredstva osigurana su iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Ugovorena vrijednost dogradnje i rekonstrukcije je 3.135.372,45 eura, a procijenjena vrijednost opreme 480.000 eura. U školi će biti dograđeno 13 učionica i drugih prostora, što će omogućiti prelazak na jednosmjensku nastavu.

Svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije bit će održana u u 17 sati i 30 minuta u kompleksu Arboretum Opeka. Na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije, koji se obilježava 8. rujna, dodijeljena će biti javna priznanja Varaždinske županije za 2024. godinu, priznanja župana te nagrada najmaturantici.

Uoči svečane sjednice u 17.20 sati će podno dvorca Opeka biti održano postrojavanje Hrvatskog husarskog zdruga i ostalih povijesnih postrojbi. Postrojit će se pripadnici 5 povijesnih postrojbi: Husarske garde Varaždinske županije, Karlovačkih husara, Bjelovarskih graničara Husara, Pukovnije Orehovački te Kravat pukovnije. Svečanost će uveličati i članovi Varaždinske građanske garde, Zrinske garde Čakovec i Dame u povijesnim haljinama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije