ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Zagorec drukčijom retorikom obojila sjednicu: ‘Vijećnice Martinčević, ja vas iznimno poštujem…’

Župan Stričak je bolestan, danas je njegovu ulogu preuzela zamjenica Silvija Zagorec.

Župana Anđelka Stričaka danas nije bilo na sjednici Županijske skupštine. Župan je bolestan, ima koronavirus, no sjednica je ipak održana.

Nezadovoljstvo zbog toga što sjednica nije odgođena izrazila je Natalija Martinčević iz Reformista. S obzirom na to da je kraj mandata, smatra ona, župan je dužan odgovoriti na pitanja vijećnika o tome što je dosad napravio ili nije napravio. Tim više što je izvješće o njegovu radu jedna od točaka dnevnog reda.

Popis projekata

Na pitanja vijećnika odgovarala je zamjenica župana Silvija Zagorec. Samim time rasprava u sklopu aktualnog sata bila je manje užarena, sjednica je bila lišena uvreda. Gotovo u potpunosti. Tek je u jednom trenutku došlo do male iskre između Natalije Martinčević i Silvije Zagorec. (U kasnijem dijelu sjednice za ružne tonove pobrinuli su se bivši i sadašnji članovi Reformista u međusobnoj prepirci.)

Martinčević je pozvala zamjenicu župana da za svaki od projekata iz Sporazuma Sjever kaže u kojoj je fazi. Među njima je istaknula najavljenu izgradnju kampusa Fakulteta organizacije i informatike.

‘Ovo je neugodno gledati’

Nije bila zadovoljna Martinčević odgovorom koji je dobila od Zagorec.

“Poštovana zamjenice, meni je danas iskreno žao što su vas doveli u ovu situaciju. Žao mi je što se ovako mučite, svima nama je to pomalo neugodno gledati. Ali to nije zbog vašeg neznanja. To nije zbog činjenice da su vas u ovom mandatu dobrano ignorirali i isključivali. To je zbog toga jer jednostavno ne možete dati odgovor, jer odgovora nema”, rekla je Martinčević i ponovila pitanje u vezi FOI-jevog kampusa.

Što je s FOI-jevim kampusom?

“Kad vam ističe građevinska dozvola? Propast će vam cijeli projekt. Pozvali ste se upravo na ovaj predizborni letak, u njemu piše: ‘novi studijski programi prema potrebama gospodarstva, izgraditi kampus FOI.’ Možete li mi konkretno odgovoriti?”, pitala je ponovno Martinčević.

Zagorec je rekla se u vezi kampusa FOI-a vode intenzivni razgovori.

“Svi znate da je nositelj dozvole FOI. A župan Stričak i Varaždinska županija maksimalno poduzimaju, sve ono što je u njihovoj ingerenciji, da se to uspješno provede”, iznijela je Zagorec.

‘Obrazovanje, ne hedonizam’

No nije tu stala:

“Ja znam da boli što je iz razvojnog sporazuma izbačen velebni Jupiter. Ali mislim da je kvalitetnije ulagati u obrazovanje nego u čisti hedonizam”, poručila je zamjenica župana.

Pomirljiva retorika

Osvrnula se i na kritik koje joj je uputila Martinčević, no retorikom koja se rijetko čuje u političkoj areni.

“Lijepo bih vas molila, ako je vama neugodno ili osjećate nemir što sam ja ovdje prisutna… Ja vas iznimno poštujem i mislim da možemo imati kvalitetnu suradnju i još kvalitetnije rasprave”, rekla je Silvija Zagorec vijećnici Nataliji Martinčević, za što je nagrađena pljeskom dijela vijećnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije