Narodna stranka - reformisti

Reformisti na Skupštini: ‘Neprihvatljivo je održavanje sjednice bez župana Stričaka’

'To je njegova dužnost – pojasniti što se napravilo i na što su potrošeni novci građana Varaždinske županije', istaknuli su Reformisti.

Narodna stranka Reformisti poslala je priopćenje nakon današnje sjednice Županijske skupštine.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Narodna stranka – Reformisti stava je, kako je iznijeto i na jučerašnjoj sjednici predsjedništva, da se sjednica Županijske skupštine obzirom na okolnosti, trebala odgoditi do povratka župana Stričaka.  Održavanje Županijske skupštine bez župana kada je dnevnom redu točka Izvješće o radu župana potpuno je neprihvatljivo te je upravo župan osoba koja je trebala stati pred vijećnike i građane te odgovoriti na pitanja o svom radu.

To je njegova dužnost – pojasniti što se napravilo i na što su potrošeni novci građana Varaždinske županije. Svaki župan koji ima nešto za pokazati, nešto za pohvaliti se zasigurno bi odgodio sjednicu i s velikim zadovoljstvom prezentirao građanima svoje rezultate, posebice kad je na kraju mandata. No, za prezentiranje rezultata trebaš ih prvo i imati.

Umjesto odgode sjednice, župan Anđelo Stričak na kraju svog neuspješnog mandata pred vijećnike i građane šalje svoju zamjenicu, Silviju Zagorec, da objašnjava građanima zašto on prema svom predizbornom obećanju nije volonter pod istim uvjetima kao što je bio i Čačić nego za svoj nerad prima i te kako preveliku plaću, kako nema niti jedan ni započeti ni realizirani svoj projekt i zašto su za brojne EU i ostale projekte iz mandata župana Čačića (po čemu smo 4 godine za redom bili najuspješnija županija u Hrvatskoj) duplo probijeni rokovi i troškovi.

Na žalost prisutnih vijećnika, a posebice građana ove Županije kojima je župan odgovoran i danas smo, prema očekivanome, umjesto preciznih odgovora dobili napamet naučene floskule.

Preporučeno
Najnovije