MILANOVIĆ O HABIJANU

Milanović o izjavi da je ‘Habijan gej’: ‘Sad bih radije da to nisam spomenuo’

Osvrnuo se Zoran Milanović na 'zastoj' u rukovanju te rekao da Habijan 'bez Plenkovića ne postoji, osim na Instagramu'.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović gostovao je jučer u Dnevniku Nove TV gdje je razgovarao s reporterom Hrvojem Krešićem.

Razgovarali su o brojnim temama, a jedna od njih bilo je ‘neugodno’ rukovanje Zorana Milanovića i ministra pravosuđa Damira Habijana u ponedjeljak na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Habijan je taj susret komentirao dan ranije te je kazao i kako Milanović za njega nije predsjednik Hrvatske.

Milanović je u Dnevniku Nove TV iznio svoje viđenje susreta.

– Dobro, to je bilo zezanje, ja sam došao u zadnji tren na Općinski sud i čovjek je tamo sjedio. I ja sam mu pružio ruku, iz druge sam ga potapšao po ramenu i rekao ‘ej, ministre’ i onda je pružio ruku, a ja sam rekao ‘ne ide iz prve, ide iz druge’ – rekao je Milanović.

Na pitanje je li ostao zatečen takvim ‘zastojem’ u rukovanju, Milanović je rekao ‘da se nagledao takvih profila’.

Osvrno se i na Habijanovu izjavu da za njega nije predsjednik države.

– To je sad ozbiljna izjava od nekog tko je ministar u Vladi. Naglasimo jednu stvar – mene su izabrali hrvatski ljudi jer nisu htjeli nikog od Plenkovića u toj ulozi. I uvjeren sam da će biti tako i ubuduće. Mene su izabrali građani, Habijana je izabrao Plenković. On bez Plenkovića ne postoji, osim na Instagramu, tamo je prisutan.

Krešić je podsjetio Milanovića na njegov istup iz siječnja kad je rekao da je ‘Habijan gej’ i smatra li da je to utjecalo na Habijanovo ponašanje.

– Sad bih radije da to nisam spomenuo jer sam to spomenuo u dobroj vjeri, potpuno neopterećen. Dobio sam nagradu za partnera desetljeća od Zagreb Pridea. Pazim ja na te stvari. Ali radi se o jednom razmetljivcu, političkoj ništici, tamo gdje živi i radi on ne vrijedi ništa, mimo Instagrama i Plenkovića ne postoji, to je čovjek koji je za mene, to sam tek naknadno shvatio, nisam ni znao za njega, a već tad je za mene izjavio da imam bipolarni poremećaj. Puno prije svega. I što ako ga imam, smije li on o tome govoriti? I ako ga nemam, što to govori o njemu i kakva je to poruka svima onima koji imaju tu tešku bolest? – zaključio je tu temu predsjednik Zoran Milanović.

Cijeli video možete pogledati na ovoj poveznici, a dio gdje predsjednik govori o Habijanu počinje na 11 minuti i 30 sekundi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije