ILEGALNI DEPONIJ KOD GROBLJA

Čehok odgovara Bosilju: ‘Taj otpad nema nikakve veze sa mnom’

Nekadašnji gradonačelnik odbacuje svoju odgovornost za ono što je danas otkriveno. Evo njegovih argumenata…

Gradski vijećnik Ivan Čehok demantira gradonačelnika Nevena Bosilja i njegova zamjenika Miroslava Markovića, koji su danas javnost informirali o ilegalnom deponiju otpada pored slavnog gradskog groblja i za to optužili Čehoka te nekadašnjeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka i šefa komunalnog redarstva iz tog vremena Roberta Briškog.

U hrpi otpada koji je iskopan prilikom početka radova na izgradnji zgrade u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića iskopane su stotine tona otpada koji, prema sadržaju, potječe s varaždinskog groblja, a pritom su pronađene i novine iz 2002. godine.

Čehok sad odgovara da to nema nikakve veze s njim.

“Sve što su izrekli Bosilj i Marković je još jedan pokušaj da se iznošenjem laži zaobiđe istina: da su razorili rasadnik, da su uništili proizvodnju i da su za cijenu običnoga gradilišta (160 eura/m2) prodali najvrednije gradsko zemljište i da će na samome ulazu u groblje niknuti trgovački centar, a da se njihovi stanovi tamo neće nikada sagraditi”, uvodno je iznio Čehok.

Potom je rekao zašto on ne bi imao nikakve veze s pronađenim otpadom.

“Da Bosilj nije cijeli život hodao parajući nosom nebo i da se okrenuo oko sebe, odnosno da Marković kojim slučajem nije pobjegao iz Varaždina 90-ih godina, znali bi da su Parkovi na lokaciji koju oni spominju još od 80-ih pa nadalje imali svoju drobilicu, rampu i traktorima dovozili lampaše i ostali materijal i tu ga drobili. Sve se to zbivalo kada su drugovi Bosilja i Markovića drmali Varaždinom. To nikakve veze sa mnom nema i ne može imati”, tvrdi Čehok.

Još više od toga, Čehok tvrdi da je taj problem upravo u njegovo vrijeme riješen.

“Dapače, kad sam postao gradonačelnik, drobilica je otamo maknuta i lampaši su se vozili najprije na prostore skladišta Parkova, ali se nisu deponirali, nego su se zbrinjavali. Isto tako, lampaši i otpad koji je bio na samoj lokaciji odvožen je otkako sam ja postao gradonačelnik s te lokacije”, kaže Čehok.

Potom se opet vratio na aktualnu temu prodaje parcele nekadašnjeg vrtnog centra uz groblje.

“Bosilj i Marković morat će i pred građanima i pred drugima odgovoriti zašto su po smiješno niskoj cijeni dopustili prodaju najvrednijeg gradskog zemljišta i zašto obmanjuju mlade obitelji da će napraviti POS stanove do kraja 2025., kada je jasno da se neće izgraditi nijedan”, zaključuje gradski vijećnik, nekadašnji gradonačelnik.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije