NL Ivana Čehoka

Avar: ‘Bosilj je i do sada bio najlošiji i najviše plaćeni gradonačelnik’

Bivši dogradonačelnik osvrnuo se na plaću varaždinskog gradonačelnika.

Nastavlja se rasprava između članova Nezavisne liste Ivana Čehoka i gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja. Sada je Zlatan Avar iz Nezavisne liste poslao priopćenje u kojem se osvrnuo na plaću varaždinskog gradonačelnika te odgovorio na jučerašnje prozivanje Nevena Bosilja u kojem je odgovorio na optužbe vezane uz vanjsku agenciju za obračun plaća.  

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Jučer je objavljeno da je Bosiljeva plaća 4.500 eura i sada je potpuno jasno zašto je, umjesto da preraspodijeli zadaće i da gradska uprava sama sebi i izračuna i isplati plaću, Bosilj platio vanjsku tvrtku, na teret građana.

Trebalo je pod hitno izračunati njegovu novu, previsoku i radom nezasluženu plaću. I do sada je bio najlošiji i najviše plaćeni gradonačelnik.

Bosiljeve optužbe da su neki djelatnici na bolovanju i da mi to koristimo još su jedan kukavni i jadni pokušaj prevaljivanja odgovornosti na službenike, sada iznošenjem i privatnih podataka da je netko na bolovanju. Ako jest, želimo brz oporavak. To ne opravdava, dapače, to obvezuje Bosilja da prerasporedi poslove.

Možda Bosilj hoće prevaliti odgovornost za sve na privatne razloge zaposlenih?

Hoće li možda Bosilj tražiti opravdanje u privatnim stvarima zaposlenika i za štetu od 421.000 eura koja je nastala jer plaćamo penale zbog nepravilnosti u EU projektu sortirnice?!

Ili opravdanje što nema nijedan novi veći EU projekt dok neka sela privlače više EU novaca? Što u 9 mjeseci ne može dovršiti obnovu obične gradske ulice? Što je dopustio uništenje proizvodnje u rasadniku i prodaju zemljišta do groblja za trgovački centar?

Samo egomanijska samodopadnost može svoje krivice pre(d)bacivati drugima – istaknuo je Zlatan Avar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije