SPORT I ŠKOLSTVO

Sportska zajednica kaže da ne želi biti dio političkih igara

Zajednica sportskih udruga dala je svoje viđenje situacije oko povećanja cijene najma dvorane u Graberju.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina oglasila se priopćenjem nakon našeg jučerašnjeg članka pod naslovom ‘Zbog sukoba Stričaka i Bosilja trpe učenici: Nastava tjelesnog već nekoliko tjedana odvija se u neadekvatnim uvjetima‘. Naime, u jednom dijelu teksta gradonačelnik Neven Bosilj tumači tko je i kako zašto donio odluku o poskupljenju cijene najma dvorane Graberje.

Bosilj, Runac i Stričak

Bosilj je inzistirao na tumačenju da nije on povisio cijenu, nego Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

“Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga izglasao je povećanje cijene za Graberje. Istina, na prijedlog Grada, ali mogli su to odbiti. A tko je predsjednik Zajednice? Član iste stranke kojoj pripada i župan”, iznio je Bosilj svoje viđenje stvari. Mislio je pritom na Alena Runca, koji je član HDZ-a jednako kao i župan Anđelko Stričak.

Alen Runac (Foto: HDZ Varaždinske županije)

Da, Izvršni odbor je donio odluku, ali…

U današnjem priopćenju, koje potpisuje Patrik Koščak, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždin, ne demantira se da je Izvršni odbor donio tu odluku. Ali.

“Vezano za povećanja cijene sata za korištenje Sportske dvorane ‘Varaždin’ u Graberju (Graberje, Balon 1 i Balon 2), vanjskih sportskih terena, svlačionica i kabineta nastavnika za provođenje tjelesne i zdravstvene kulture od strane korisnika, srednjih škola, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina postupila je po traženju Grada Varaždina, koji je ujedno i vlasnik spomenutog objekta dok Zajednica samo upravlja tim objektom. Na traženje Grada Varaždina da poveća cijenu korištenja dvorane na 50 eura po satu Izvršni odbor prihvatio je takvo traženje Grada”, poručili su iz Zajednice.

Kako gradonačelnik kaže

No što je onda točno sporno?

“Zajednica, odnosno njen Izvršni odbor, dosada je uvijek prihvaćala traženja od strane Grada Varaždina i kada su gradonačelnici bili Goran Habuš odnosno Ivan Čehok, a isto je tako i sada kada dužnost gradonačelnika obnaša Neven Bosilj“, tumače iz Zajednice način rada svog Izvršnog odbora.

Patrik Koščak (Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina)

Cijena ista od 2005. godine

No također smatraju da je bilo osnove za povećanje.

“Grad Varaždin zatražio je povećanje cijene korištenja dvorane na 50 eura po satu za objekt koji je u njihovom vlasništvu i Izvršni odbor takav je prijedlog prihvatio, kao što će uostalom biti i ubuduće kada će Grad kao vlasnik imati svoja traženja. Naravno, članovi Izvršnog odbora razmotrili su cijelu situaciju, jer činjenica je da se cijena korištenja sportske dvorane, balona 1, vanjskih terena i kabineta profesora TZK za sat korištenja, nije mijenjala od 2005. godine te je jednoglasno prihvaćen prijedlog Grada”, objasnili su iz Zajednice.

Nastava tjelesnog postala političko pitanje

Pitanje najma dvorane u Graberju postalo je političko pitanje, na relaciji Bosilj – Stričak odnosno Grad – Županija, no Zajednici sportskih udruga ne dopada se biti dijelom tog konteksta.

“U ovakvim situacijama apeliramo da se sportska zajednica i sportaši ne stavljaju u kontekst politike, već da se njih ostavi po strani da se nesmetano bave onime što najbolje znaju. a to je bavljenje sportom i odgajanje djece i mladih u sportskom duhu”, poručuju.

Zajednica će se maksimalno potruditi

Na kraju su iznijeli nadu da će se problem riješiti.

“Svakako želimo da se ova situacija riješi na zadovoljstvo svih učenika, profesora i roditelja, gdje će se Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina maksimalno potruditi da uvjeti za održavanje nastave TZK biti osigurani djeci prije spomenutih škola”, stoji u priopćenju koje potpisuje Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije