Hrvatska narodna stranka

Krunoslav Lukačić novi je predsjednik HNS-a: ‘Izuzetna mi je čast…’

Tako je naslijedio Mirka Korotaja, još jednog HNS-ovca iz Varaždinske županije.

U subotu, 26. listopada, održani su unutarstranački izbori Hrvatske narodne stranke (HNS) na kojima je izabrano novo vodstvo. Na ovom događaju članovi su glasovali za ključne pozicije unutar stranke.

Na izborima je sudjelovalo preko 250 delegata i gostiju iz svih županijskih organizacija HNS-a. Uvodnim govorom prisutnima se obratio v.d. predsjednika Mirko Korotaj, koji je protekle 2 godine vodio stranku.

– Hrvatska narodna stranka dokazala je da i dalje ima važno mjesto na političkoj sceni Hrvatske kao parlamentarna stranka – izjavio je Korotaj.

– Kroz timski rad i jasnu viziju, postavili smo snažne temelje za budući rast. Budućnost HNS-a sada je čvrsto osigurana, a ja sam spreman pomoći i dalje, zajedno s vama, graditi HNS kao stabilnu i utjecajnu političku snagu koja odgovara na potrebe društva – kazao je.

Među uzvanicima su bili predstavnici vladajuće koalicije, Davor Božinović, izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Darko Klasić, politički tajnik HSLS-a i saborski zastupnik, kao i Mirko Budiša, potpredsjednik HSLS-a i zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnici HSU-a, HDS-a i lokalnih zajednica.

Nakon održanog glasovanja, za predsjednika Hrvatske narodne stranke izabran je Krunoslav Lukačić, dok je za zamjenika predsjednika izabran Ivan Herak.

– Izuzetna mi je čast što sam podržan od svih županijskih organizacija, predsjedništva stranke i središnjeg odbora. Moja misao vodilja, odnosno program, je nova generacija politike koju čine četiri ključne točke. To su jačanje rada na terenu, jačanje medijske vidljivosti HNS-ovih programa, politika i projekata, kao i jačanje angažiranosti žena i mladih u politici te jačanje stranačke infrastrukture. Vjerujem da je vrijeme za novu generaciju politike, za nove lidere koji će okupiti centar – poručio je novi predsjednika HNS-a Krunoslav Lukačić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije