Vijesti / Politika

Veleposlanik Republike Kosovo posjetio Varaždinsku županiju

Veleposlanik Republike Kosovo posjetio Varaždinsku županiju

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa suradnicima, posebnom savjetnicom Natalijom Martinčević i zamjenikom Robertom Vugrinom, primio je veleposlanika Republike Kosovo NJ.E. Gezima Kasapolli, saborsku zastupnicu Erminu Lekaj Prljaskaj, počasnog konzula Republike Albanije u Hrvatskoj Stjepana Šafrana, predstavnika albanske nacionalne manjine u Gradu Varaždinu Aliju Redžaja te predstavnika albanske nacionalne manjine u Varaždinskoj županiji Filipa Perdedaja.

Tema za razgovor nije nedostajalo, a veleposlanik i župan složili su se oko toga da Hrvatska i Kosovo imaju mnogo zajedničkih područja na kojima treba graditi buduću suradnju. Veleposlanik je pohvalio projekte i nova ulaganja od preko milijardu kuna koja se provode u Županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veleposlanik te saborska zastupnica posebno su istaknuli župana kao jednog od ponajboljih gospodarstvenika i  začetnika POS stanogradnje i ostalih velikih projekata poput izgradnje autocesta.

Saborska zastupnica Lekaj Prljaskaj napomenula je da je potrebno ponovno otvoriti ured Hrvatske gospodarske komore u Prištini. Zajednička suradnja prvenstveno na gospodarskom planu putem gospodarskih sajmova jedan je od primjera za razmjenu iskustava i prezentiranje gospodarstvenika - rečeno je na sastanku.

Također, predloženo je da Varaždinska županija s jednom od pet regija Kosova sklopi partnerstvo s ciljem jače suradnje i razmjene iskustava.

Župan Radimir Čačić je inače predložio da se regije Kosova priključe Odboru regija.

Podsjetimo, župan Čačić je nedavno u Aradu u Rumunjskoj  jednoglasno izabran za novog predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade te člana Izvršnog odbora Skupštine europskih regija (SER, engl. Assembly of European Regions), najvišeg upravljačkog tijela SER-a zaduženog za upravljanje ovom organizacijom koja okuplja regije iz čak 35 država, iz Europske unije, ali i izvan EU-a.

Varaždinska županija je danas odličan primjer uspješnog ulaganja u obrazovanje, a to iskustvo bismo željeli podijeliti s drugima, pa tako i s Kosovom. Posebno se zalažemo za obrazovanje za poduzetništvo, pri čemu želimo poboljšati situaciju u Varaždinskoj županiji i cijeloj Hrvatskoj općenito - rekao je župan Čačić na završetku prijema.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci