Vijesti / Politika

'Gradonačelniče, hoćete li se ograditi od stranice Varaždinci za Čehoka?'

'Gradonačelniče, hoćete li se ograditi od stranice Varaždinci za Čehoka?'

Vijećnik SDP-a Neven Bosilj na današnjoj sjednici Gradskog vijeća postavio je pitanje gradonačelniku Ivanu Čehoku misli li se napokon ograditi od objava na Facebook stranici Varaždinci za Čehoka.

Povod za to bila je objava na navedenoj Facebook stranici vezana uz članak poznatog varaždinskog i hrvatskog glumca Marinka Prge koji je objavljen na stranicama našeg portala Varaždinski.hr.

> MARINKO PRGA Prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa - 'Bogi Ivan znova'

Taj je članak na stranici Varaždinci za Čehoka podijeljen uz sljedeći popratni komentar:

'Nije dovoljno fufljati po predstavama nego se treba i rugati, i to ne bilo čemu već proslavi godišnjice naših Puma! Sramota. Označite u komentar koga poznajete od naših Puma.'

Bosilj je naglasio da Prga u svome komentaru nikoga nije vrijeđao, a najmanje Pume. Štoviše, rekao je, glumac je i sam sudionik Domovinskog rata. Prga je, ustvrdio je Bosilj, u svome tekstu kritički analizirao javnu retoriku gradonačelnika Ivana Čehoka.

Dio komentara na stranici Varaždinci za Čehoka, koji glasi 'Označite u komentar koga poznajete od naših Puma' ocijenio je Bosilj kao svojevrsni poziv na linč.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan pokušao je prekinuti Bosilja u postavljanju pitanja, iako nije precizno naznačio temeljem čega.

Ivan Čehok odgovorio je da ne zna o čemu se radi.

- Ja vam nemam vremena čitati. Ne znam o čemu govorite. O nekom glumcu govorite? Njega ste spomenuli? Ne znam. Ja osobno mislim da bi glumcima trebalo biti mjesto u kazalištu. Za ovu stranicu ne odgovaram. Ja znam da vaši u stranci imaju partijski zadatak pisati po Facebooku, no ja se time ne bavim, za mene je kampanja završila u lipnju. A ako ima nešto uvredljivo, ja ću reći svima da ne vrijeđaju jedni druge – odgovorio je gradonačelnik.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci