Slovenska veleposlanica Smiljana Knez: ‘Varaždinska županija je primjer drugima’

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić priredio je u Županijskoj palači prijem za veleposlanicu Republike Slovenije u Hrvatskoj Smiljanu Knez. Župan Čačić je veleposlanicu Knez upoznao s trenutnim projektima koje provodi županijska vlast, a razgovaralo se i mogućoj suradnji.

– Drago mi je da sam danas imao prilike ugostiti veleposlanicu Slovenije i predstaviti joj projekte te programe koje provodimo. Od ulaganja u školstvo i zdravstvo pa sve do pokretanja projekta Aglomeracije. Slovenija nam je općenito vrlo važan partner, kako trgovinski tako i u smislu kulture i turizma. Napominjem kako je prije nekoliko godina u našoj Županiji uvedeni projekt učenja slovenskog jezika u 13 osnovnih škola te u Drugoj Gimnaziji Varaždin – naglasio je župan te dodao kako naše pogranične općine dobro surađuju s susjednim općinama iz Slovenije.

Veleposlanica Smiljana Knez se zahvalila županu na srdačnoj dobrodošlici te je naznačila kako Varaždinska županija ide u dobrome smjeru te može poslužiti za dobar primjer drugim Županijama.

– Nekad imam osjećaj da sve što se događa u prekograničnoj suradnji ne reflektira se i na državnu razinu. Osobno mi je žao zbog toga. Tu je paradoks i raskorak. Ne možemo riješiti pitanje granica, a rješenje imamo na stolu. Moji posjeti su usmjereni tome da ti problemi ne utječu na svakodnevnu suradnju i zato izdvajam Varaždinsku županiju kao izuzetno pozitivan primjer – rekla je veleposlanica Republike Slovenije.

Prijemu i sastanku je prisustvovala i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije