Vijesti / Politika

Sevšek i Patafta u Vijeće: 'Nikoga nećemo podržati, surađivati možemo projektno'

Sevšek i Patafta u Vijeće: 'Nikoga nećemo podržati, surađivati možemo projektno'

Iako su prva dva mjesta na listi za Gradsko vijeće Lige za Varaždin zauzimali Vlado Sevšek i Dubravka Lekić, danas je Lekić obznanila da svoje mjesto prepušta Davoru Patafti.

Vlado Sevšek je naglasio da su zadovoljni rezultatom, jer bi nakon mjesec i pol javnog djelovanja Lige bilo i nerealno očekivati više. Ipak, uvjeren je da su građani čuli i prepoznali poruke koje je Liga odaslala tijekom kampanje te je najavio da na tome tragu nastavljaju i dalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Čestitamo Ivanu Čehoku na ostvarenome rezultatu. Međutim, nismo skloni priklanjati se bilo kojoj političkoj opciji. Podržat ćemo projekte ako će biti kvalitetni - rekao je Sevšek, dodajući da će oni ustrajati na onom paketu projekata koji su predstavljali tijekom kampanje.

Patafta je pak podsjetio da je u Gradsko vijeće ušlo tek 5 političkih opcija, od 13, koliko ih je bilo u igri, kao i to da u Gradsko vijeće nisu ušla neka imena koja su već godinama prisutna u politici.

Dodao je da će vijećnici Lige za Varaždin u Gradskom vijeću više govoriti 'o brojkama', a manje 'o slovima', rekavši da je dosad bilo obratno.

Ponovio je to da se Liga nikome neće prikloniti te da u obzir dolazi samo, kako je to nazvao, projektna podrška.    Naglasio je i to da možebitni prijevremeni izbori, što se njih tiče, nisu ni mogući, ali ni nemogući.

- Mislimo da naši birači imaju dovoljno znanja i iskustva da znaju sami odabrati kome pokloniti povjerenje u drugome krugu. No želimo jasno reći da nam nije drago da su ova dva kandidata ušla u drugi krug. Ipak, pozivamo birače neka izađu u što većem broju - rekao je Patafta.

Na upit jesu li već konkretno o suradnji razgovarali s Ivanom Čehokom, Patafta je rekao da je Varaždin mali grad pa je stoga normalno da određenih kontakata bilo.

- Ali nije bilo nikakvih konkretnih razgovora i dogovora - kaže Patafta.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci