Vijesti / Politika

AQUATEHNIKA Čehok: 'Ne razumijemo, čemu žurba s prodajom Aquatehnike?'

AQUATEHNIKA Čehok: 'Ne razumijemo, čemu žurba s prodajom Aquatehnike?'

- U ovom trenutku kad nije konstituirano novo Gradsko vijeće, staro je raspušteno i nema gradonačelnika, nije primjereno prodavati Aquatehniku, kćer gradske tvrtke - kazao je danas Ivan Čehok, napomenuvši kako razlog sazivanja konferencije za medije na tu temu nije uspjeh koji su ostvarili u prvom krugu lokalnih izbora.

- Ta se odluka ne treba donijeti hitno, tako da ne razumijemo zbog čega Varkom sad ide u treći krug prodaje Aquatehnike - nastavio je Čehok, dodavši kako mole povjerenicu Đulu 'neka iskoristi autoritet zakonske zastupnice Grada i urazumi upravu Varkoma da se to ne učini'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Potrebno je odgoditi prodaju Aquatehnike te odluku prepustiti novoj gradskoj vlasti koja mora sjesti za stol s upravom Varkoma.

Čehok je istaknuo i kako će, ukoliko dođu na vlast, donijeti odluku kojom će se ubuduće o takvim postupcima morati obavijestiti i Gradsko vijeće.

- Odluka o prodaji ne može biti samo prepuštena Varkomu, i Vijeće mora biti s njome upoznato. Spomenimo i da je uprava, koja sada prodaje Aquatehniku, jednako tako suodgovorna za loše rezultate poslovanja.

Čehok je dodao i kako nije logično prodavati tvrtku koja je 'nedavno dobila nove poslove', misleći pritom na projekt Aglomeracija.

- Radnici Aqutehnike su me molili da sazovem konferenciju, a ja iz solidarnosti prema njima apeliram da se obustavi daljnja prodaja do formiranja novog Gradskog vijeća - zaključio je.

Željko Bunić je rekao kako su se 'u Varkomu toliko bavili kadroviranjem da su zaboravili kako treba poslovati'.

- Potpuno su izgubili kompas. Neshvatljivo nam je da gospodin Kišić, koji je prije nekoliko mjeseci isticao kako Vlašić treba dati ostavku, na Nadzornom odboru donese odluku o prodaji Aqutehnike. Imovinu koja vrijedi 28 milijuna kuna, oni žele prodati za 21 milijun, a nije vrijeme za to.

- Gradska imovina se ne može prodavati na temelju odluka Nadzornog odbora - nadovezao se Zlatan Avar, dodavši kako 'prodavanje ispod vrijednosti nije prvi takav slučaj'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci