Vijesti / Politika

'Ovo je referendum! Želite li da Grad vodi onaj kome se sudi da ga je oštetio?'

'Ovo je referendum! Želite li da Grad vodi onaj kome se sudi da ga je oštetio?'

Jednako kao jučer Radimir Čačić kada je govorio o drugom krugu izbora na županijskoj razini, tako je danas i Alen Kišić za drugi krug izbora za varaždinskog gradonačelnika, koji nas čeka 4. lipnja, rekao da je zapravo riječ o referendumu.

> Čačić krenuo žestoko: 'Imamo referendum: rezultati ili jajomati, lider ili činovnik!'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Referendumsko pitanje je: želite li da Grad Varaždin vodi osoba kojoj se sudi da je oštetila upravo taj Grad za višemilijunske iznose? - iznio je Kišić, jasno pokazujući u kojem smjeru će ići njegova kampanja u drugome krugu, kako bi, krećući sa svojih 22%, dostigao 41% Ivana Čehoka.

Ustvrdio je kako je, temeljem Čehokovog izbornog rezultata, na to pitanje u prvome krugu 60% građana odgovorilo 'ne'.

- A još 20-ak tisuća ih nije izašlo na izbore. Mi 'gađamo' upravo na te koji su rekli 'ne', ali i na one koji nisu izašli u prvome krugu - iznio je strategiju Kišić.

Dodao je i da, upravo temeljem toga 'referendumskoga' pitanja, računa na podršku i onih koji su glasovali za nekoga od preostalih pet kandidata, bez obzira na političku opciju.

- Vjerujem da će i HDZ-ovi birači glasovati protiv Čehoka. Jer ako se Andrej Plenković odrekao Božidara Kalmete u Zadru i dosadašnjeg splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje, ne vidim kako bi HDZ mogao podržati Čehoka, koji ima daleko teži pravosudni teret na leđima - rezonirao je Kišić.

Ponovio je i ono što je već rekao u predizbornoj kampanji, vezano uz to da bi Čehokov fokus, ali i fokus medija, biti na njegovim sudskim procesima, među kojima neki ulaze u završnu fazu.

- Može se stoga dogoditi da ćemo ili imati nove izbore, ili da će Grad voditi zamjenik Zlatan Avar. No, ovo nisu izbori za zamjenike gradonačelnika - poslao je poruku upozorenja 'što ako' Alen Kišić.

Uvodno se osvrćući na izborne rezultate, rekao je da je drugi krug bio očekivan, ali da je njegovu koaliciju ipak iznenadila velika razlika.

- To objašnjavma time da je Čehok u svojim prijašnjim mandatima napravio dosta toga dobroga. Kraj mandata obilježile su ružne stvari, zbog kojih je i završio u zatvoru, no birači su očigledno valorizirali ono pozitivno. I to treba prihvatiti - rekao je Kišić.

Nadovezao se time da je njegova kampanja bila opterećena neuspješnom prošlom gradskom vlašću predvođenu HNS-ovim Goranom Habušem i (bivšim) SDP-ovim Vjeranom Radelićem.

- Jedan dio birača nam je zbog toga uskratio svoj glas, iako smo na izbore izašli s potpuno novim ljudima.

Za kraj je najavio da i dalje vjeruje u mogućnost stizanja velike razlike i pobjedu u drugome krugu, rekavši da je u Omišu svojedobno u prvome krugu razlika između dvojice kandidata bila 43-16, da bi u drugome krugu pobjedu odnio upravo u prvome krugu 'poraženi' kandidat.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci