Vijesti / Politika

Zember: 'Uplitanje politike u rad bolnice nije dobro, tražiti ću pravnu zaštitu'

Zember: 'Uplitanje politike u rad bolnice nije dobro, tražiti ću pravnu zaštitu'

Nakon što je na sjednici Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin Sanja Zember smijenjena s funkcije ravnateljice, medijima je iznijela svoje viđenje situacije.

> POLITIKA PRESUDILA Sanja Zember smijenjena! V.d. ravnatelja je Nenad Kudelić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Moja je smjena politički motivirana i bez pravog objašnjenja. Nisam pravnik, ali odluka o mom razrješenju prije isteka roka je protuzakonita. Ako me i struka prozvala, a smatram da me prozvao pojedinac pod okriljem Stručnog vijeća, i ukoliko sam napravila nešto što nije u skladu sa strukom, sama ću odstupiti jer se smatram moralnom i časnom osobom - najprije je istaknula, sada već bivša ravnateljica, Zember.

- Kao prvi razlog mojeg razrješenja navodi se izmjena Pravilnika o specijalističkom usavršavanju doktora medicine. Kao odgovorna osoba ustanove, postupila sam prema trenutno važećim propisima, poštujući zakone Republike Hrvatske. Tim se aneksom olakšava odlazak specijalizanata, ali isto tako napominjem kako su dosad liječnici kao razlog odlaska najčešće navodili narušene međuljudske odnose, lošu organizaciju rada i nepravedno napredovanje u struci. Da nisam potpisala navedene anekse ugovora, vjerojatno bi već danas ova bolnica vodila sudske sporove, što se dogodilo u Koprivnici - kazala je Zember i istaknula kako je sve radila u suradnji skolegama, a krajnji cilj bio je taj da varaždinska Opća bolnica postane lider sjeverozapadne Hrvatske u bolničkom liječenju. 

> Zember: 'Uplitanje politike u rad bolnice nije dobro, tražiti ću pravnu zaštitu'

- Mislim da su se svi uvjerili kako doista postoje u ovoj bolnici prostorni problemi, a moji suradnici sami naljbolje znaju koliko sam vremena potrošila proučavajući projekte koji doista nisu mali. Smatram da je Opća bolnica Varaždin vrhunska zdravstvena ustanova, stoga sam uvjerena kako je pogodna za dobivanje uređaja magnetske rezonance, a u lobiranje smo moji pomoćnici i ja krenuli - rekla je Zember i nastavila:

- Preveliko uplitanje politike u organizaciju rada nije dobro za ovu ustanovu, iako je pomoć politike nužna. Na kraju bih zahvalila Hrvatskoj liječničkoj komori, specijalizantima, HUBOL-u, kolegama, zdravstvenom i nezdravstvenom osoblju, novinarima, ali prije svega, mojim pacijentima koji su me podržavali! Doista vam od srca, hvala! - kazala je i dodala kako će najprije otići na godišnji odmor, a onda zatražiti pravnu zaštitu.

> Kudelić: 'Pristao sam na ovu funkciju zbog smjera kojim je bolnica krenula'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci