Vijesti / Politika

Magnetska rezonanca u Međimurju? Habijan: 'Dok se mi prepucavamo, oni lobiraju!'

Magnetska rezonanca u Međimurju? Habijan: 'Dok se mi prepucavamo, oni lobiraju!'

Danas je u prostorijama varaždinkog gradskog HDZ-a sazvana konferecija za novinare na kojoj se Damir Habijan, predsjednik varaždinskog ogranka HDZ-a i kandidat HDZ-a za gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima, osvrnuo na niz događanja vezanih za Opću bolnicu Varaždin i pokrenut postupak za smjenu ravnateljice Opće bolnice Sanje Zember.

- Za vrijeme dok koalicija HNS i SDP protuzakonito razrješuje ravnateljicu naši susjedi u Međimurskoj županiji zajedno bez obzira na političku pripadnost grade županijsku bolnicu, odnosno lobiraju da ista dobije magnetsku rezonancu - kazao je Habijan, referirajući pritom na izjavu međimurskog župana Matije Posavca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Posavec je za internetske novine eMedjimurje kazao kako je Međimurska županija spremna na kupnju magnetske rezonance.

- Sredstva za taj uređaj planiramo osigurati u onom trenutku, kada ćemo imati zatvorenu financijsku konstrukciju izgradnje i opremanja novog Doma zdravlja i ako nam država prizna ono što očekujemo, a to su naša ulaganja oko Doma zdravlja. Onda ćemo sasvim je sigurno, dio ove godine, a veći dio iduće godine predvidjeti za kupovinu tog uređaja. Time ćemo biti jedna od opremljenijih bolnica u Hrvatskoj - kazao je Posavec.

U Varaždinskoj županiji već je održano nekoliko humanitarnih akcija kojima se prikupljalo novac za magnetsku rezonancu, no, ističe Habijan, dok Međimurci lobiraju kako bi, uz pomoć države, kupili magnetsku rezonancu, u Varaždinu su aktualna prepucavanja koja nemaju veze s liječničkom strukom, već politikom.

Od ostalih tema, Habijan se dotakao sjednice Upravnog vijeća OBV-a, sjednice Stručnog vijeća OBV-a, protuzakonitosti odluke o pokretanju postupka smjene ravnateljice OBV-a Sanje Zember, a više o tim temama možete pročitati na linkovima ispod.

> Pokrenuta smjena Sanje Zember, ona kaže: 'Bolnica nije politički poligon!'

> BOLNICA Stručno vijeće stalo uz ravnateljicu Zember, ali 'preživio' i Stare

> Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

- Apeliram na politiku da ne ponavljamo greške iz prošlosti već da struku pustimo da radi svoj posao, da ravnateljici i njezinim suradnicima budemo potpora u nastojanju da realizira sve projekte koje je započela. Razvidno je kako ista u tome ima potporu struke, Hrvatske liječničke komore, ali i javnosti odnosno pacijenata. Postavlja se pitanje koliko daleko su pojedinci spremni ići da bi ostvarili svoje ambicije i osobne interese? - zaključio je Habijan.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!