Magnetska rezonanca u Međimurju? Habijan: ‘Dok se mi prepucavamo, oni lobiraju!’

Danas je u prostorijama varaždinkog gradskog HDZ-a sazvana konferecija za novinare na kojoj se Damir Habijan, predsjednik varaždinskog ogranka HDZ-a i kandidat HDZ-a za gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima, osvrnuo na niz događanja vezanih za Opću bolnicu Varaždin i pokrenut postupak za smjenu ravnateljice Opće bolnice Sanje Zember.

– Za vrijeme dok koalicija HNS i SDP protuzakonito razrješuje ravnateljicu naši susjedi u Međimurskoj županiji zajedno bez obzira na političku pripadnost grade županijsku bolnicu, odnosno lobiraju da ista dobije magnetsku rezonancu – kazao je Habijan, referirajući pritom na izjavu međimurskog župana Matije Posavca.

Naime, Posavec je za internetske novine eMedjimurje kazao kako je Međimurska županija spremna na kupnju magnetske rezonance.

– Sredstva za taj uređaj planiramo osigurati u onom trenutku, kada ćemo imati zatvorenu financijsku konstrukciju izgradnje i opremanja novog Doma zdravlja i ako nam država prizna ono što očekujemo, a to su naša ulaganja oko Doma zdravlja. Onda ćemo sasvim je sigurno, dio ove godine, a veći dio iduće godine predvidjeti za kupovinu tog uređaja. Time ćemo biti jedna od opremljenijih bolnica u Hrvatskoj – kazao je Posavec.

U Varaždinskoj županiji već je održano nekoliko humanitarnih akcija kojima se prikupljalo novac za magnetsku rezonancu, no, ističe Habijan, dok Međimurci lobiraju kako bi, uz pomoć države, kupili magnetsku rezonancu, u Varaždinu su aktualna prepucavanja koja nemaju veze s liječničkom strukom, već politikom.

Od ostalih tema, Habijan se dotakao sjednice Upravnog vijeća OBV-a, sjednice Stručnog vijeća OBV-a, protuzakonitosti odluke o pokretanju postupka smjene ravnateljice OBV-a Sanje Zember, a više o tim temama možete pročitati na linkovima ispod.

> Pokrenuta smjena Sanje Zember, ona kaže: ‘Bolnica nije politički poligon!’

> BOLNICA Stručno vijeće stalo uz ravnateljicu Zember, ali ‘preživio’ i Stare

> Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

– Apeliram na politiku da ne ponavljamo greške iz prošlosti već da struku pustimo da radi svoj posao, da ravnateljici i njezinim suradnicima budemo potpora u nastojanju da realizira sve projekte koje je započela. Razvidno je kako ista u tome ima potporu struke, Hrvatske liječničke komore, ali i javnosti odnosno pacijenata. Postavlja se pitanje koliko daleko su pojedinci spremni ići da bi ostvarili svoje ambicije i osobne interese? – zaključio je Habijan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije