Vijesti / Politika

Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

Damir Habijan: Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice je protuzakonita!

Smjena Sanje Zember s mjesta ravnateljice Opće bolinice Varaždin uzburkala je mnoge duhove, a priča je, čini se, još daleko od kraja.

Za to se pobrinuo Damir Habijan, predsjednik varaždinske gradske organizacije HDZ-a i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima, pozivajući se na članak 62 Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> VIDEO Sanja Zember: 'Nekoliko liječnika nastoji stvari prezentirati drugačije'

> 'Jesu li političari tražili da zaposlite određene osobe, a Vi to odbili?' 'Da.'

Na svojem Facebook profilu Habijan je napisao kako Upravno vijeće može pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja prije isteka mandata u roku od 30 dana od saznanja za određene prijestupe.

Ali ako to ne učine unutar 30 dana, tek ministar zdravstva ima ovlasti da ravnatelja razriješi ovlasti prije isteka mandata.

- Drugim riječima, Upravno vijeće, pa tako i ja, znalo je za razloge koji se ravnateljici 'stavljaju na teret' prije navedenog roka. Konkretno za sklapanje ugovora s specijalizantima i specijalistima jos u kolovozu 2016., za privremeno zatvaranje infektoloske ambulante u lipnju 2016., za intervju u lipnju 2016., za statut u lipnju 2016 - ističe Habijan.

Prema Habijanu, to znači da Upravno vijeće nije imalo ovlasti za razrješenje Sanje Zember s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin i taj akt bio je protuzakonit.

U nastavku je članak 62. Zakona o zdravstvenoj zaštiti te screenshot izjave Damira Habijana na Facebooku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci