Zaduženje od 70 mil. kuna za bale nije prošlo, Habuš najavio – referendum!

Varaždinko Gradsko vijeće nakon dugotrajne rasprave nije prihvatilo rebalans proračuna, čija je ‘najvrućija’ stavka bila kreditno zaduženje Grada za 70 milijuna kuna s ciljem rješavanja problema baliranog otpada u Brezju.

Protiv rebalansa je glasalo 12-ero vijećnika, za je bilo njih desetero, a troje vijećnika nisu bili prisutni u trenutku glasovanja.

> Habuš: ‘Pokušavate rehabilitirati Čehoka!’ Ilčić: ‘To su Vaše rane iz prošlosti’

Rasprava u vezi proračuna svela se gotovo u potpunosti na raspravu o kreditu, a zajedno s padom rebalansa pale su i neke druge stavke, koje bi vijećnici u pravilu bez problema prihvatili (primjerice sredstva za pomoćnike u nastavi i slično).

Iako je gradonačelnik Habuš pokušao uvjeriti vijećnike da je među mogućnostima koje su na raspolaganju u ovome trenutku ovo najbolje rješenje, a detaljnije je cijelu situaciju iz pravne perspektive objasnio i odvjetnik Marko Kallay, ipak na kraju dovoljno ruku nije bilo u zraku.

– I prijašnje rješenje, uz sufinanciranje Fonda, podrazumijevalo je zaduživanje od 30 milijuna kuna, sada je riječ o 70 milijuna kuna. To je godišnje 4,5 milijuna kuna više nego ono predviđeno tim prijašnjim rješenje. I, vjerujte, uz proračun od 230 milijuna kuna to opterećenje nitko neće ni osjetiti – obrazlagao je Habuš.

Najavio je također i što dalje ako ne prođe rebalans, odnosno odluka o zaduživanju. Prije svega, slijedi vrlo brzo nova sjednica Gradskog vijeća bez odluke o zaduživanju. A onda…

– Naravno da ću tražiti referendum ako Vijeće odbije ovaj prijedlog! I siguran sam da će građani donijeti pravu odluku – najavio je Habuš. Kako je rekao, referendum bi trebao koštati oko 1,2 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije