Vijesti / Politika

Stričak: 'Ovo je najbolji rezultat HDZ-a u Varaždinskoj županiji još od 2000.'

Stričak: 'Ovo je najbolji rezultat HDZ-a u Varaždinskoj županiji još od 2000.'

- Ovo je najbolji rezultat koji je HDZ u Varaždinskoj župniji ostvario na parlamentarnim izborima još od 2000. godine - zadovoljan je rezultatima izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, održanima u nedjelju, 11. rujna, bio Anđelko Stričak, županijski predsjednik stranke.

Na današnjoj konferenciji za medije istaknuo je podatak od 25,47% koliko je HDZ ostvario na razini Varaždinske županije te četiri saborska mandata u cijeloj izbornoj jedinici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od toga broja HDZ ima dvojicu 'varaždinskih' saborskih zastupnika - Anđelka Stričaka i Josipa Križanića.

- Izašli smo samostalno na izbore, mislimo da je to bilo najpoštenije prema biračima. Četiri mandata su dobar rezultat, koji smo si i postavili uoči izbora. A Narodna koalicija se mora među sobom 'dogovoriti' koliko je tko od stranaka koalicije donio glasova. Kako se čini, SDP ima četiri mandata, i HNS ima četiri mandata. Znači da smo zapravo izjednačeni - zaključio je Stričak.

U HDZ-u su zadovoljni i rezultatom na razini grada Varaždina, gdje su osvojili 18,62%, nasuprot Narodne koalicije koja ima 52,04%.

- Ovaj rezultat u Varaždinu za 2% je bolji nego lani i za 10% bolji nego 2011. godine. Očekivao sam i nešto više, ali zadovoljni smo ovim uzlaznim trendom. Mislim da je to dobar temelj za lokalne izbore u svibnju 2017. godine. Ako gledamo broj stranaka koji čine Narodnu koaliciju i kad bi raspodijelili njihov rezultat na koalicijske partnere, možda bi se pokazalo da je HDZ u Varaždinu ostvario najbolji rezultat pojedinačno. Naravno, to je sasvim proizvoljno - izjavio je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a.

Habijan se osvrnuo i na slabu izlaznost na ove izbore.

- To je poruka svima nama, govorim generalno, da moramo biti vjerodostojniji nego što smo bili - ustvrdio je Habijan, najavivši da je pred gradskom organizacijom cilj uvjeriti građane da HDZ kreće jednim novim smjerom, da je riječ o proeuropskoj stranci i uvjeriti ih u iskrenost i vjerodostojnost stranke na čijem je čelu u gradu Varaždinu.

Stričak se na upit tek kratko osvrnuo na rezultate preostalih stranaka.

- Uvijek postoje glasači koji su nezadovoljni i oni će uvijek birati nešto treće. Ovoga puta to je Živi zid, na prošlim izborima to je bio Most, prije toga Laburisti... - ustvrdio je Stričak, na na pitanje kako komentira neuspjeh Radimira Čačića rekao je samo kratko:

- Birači su svoje rekli.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci