Vijesti / Politika

Izgradnja studentskog doma u Varaždinu može početi već za dva tjedna!

Izgradnja studentskog doma u Varaždinu može početi već za dva tjedna!

U Studentskom centru Varaždin danas, 18. travnja, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava te su time stvoreni preduvjeti za početak izgradnje treće faze Sveučilišnog kampusa Varaždin - jednog od najmodernijih studentskih domova.

> Varaždin dobiva jedan od najmodernijih studentskih domova s novih 600 kreveta

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Goran Habuš, župan Predrag Štromar, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Tomislav Tolušić, ministar regiolanog razvoja i fondova EU, Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin, Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade.

- Doista sam sretan što sam ovdje, ovo su sjajne prilike koje pokazuju kako se uspješno mogu iskoristiti EU fondovi, ono što prijašnja Vlada baš i nije znala ili nije htjela savladati. Ako ulažemo u znanje, ulažemo u ljude i budućnost, oporavak znanja. Ovo je za mene izuteno dobar i veseo dan - izjavio je Tomislav Karamarko.

Novi studentski dom u Varaždinu bit će sagrađen uz primjenu suvremenih tehnologija poštivajući visoke ekološke standarde. Realizacijom projekta riješit će se problem studentskog standarda na dulji period čime će se omogućiti da Varaždin uistinu postane grad u kojem će studenti rado studirati, istaknuto je prilikom potpisivanja Ugovora.

Prema riječima ravnatelja Studentskog centra VaraždinNenada Milijaša, ukupna investicija vrijedna je 141.590.368,42 kune, a to je omogućeno putem stopostotnih bespovratnih sredstava fondova Europske unije.

- Projektna dokumentacija, studija izvodljivosti, sve je napravljeno prije svečanog trenutka potpisivanja Ugovora. Radimo projekt koji je za buduće generacije, osmišljen je po visokim ekološkim standardima. Kampus će biti jedan od najmodernijih i najopremljenijih. Početak radova može biti već za dva tjedna, a predviđen dovršetak radova je akademske godine 2017./2018.

Sam kampus će se graditi na lokaciji iza postojećeg Studentskog doma u Ulici Julija Merlića i ukupno će se dom prostirati na 18 tisuća kvadratnih metara, a uz postojećih 250 kreveta, ukupna brojka smještajnih kapaciteta podići će se na 850 kreveta.

- Ovo najviše znači za budućnost grada i županije jer će ovdje za dvije godine 600 novih studenata naći smještaj. Zahvalan sam svima na ovom projektu, ulaganje u obrazovanje i budućnost uistinu je prioritet Županije - istaknuo je Štromar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci