Vijesti / Politika

Sjednica Gradskog vijeća

VANDALIZAM U CENTRU Čehok: 'Građani negoduju da je grad mrtav, a sada se bunite zašto se nešto događa'

VANDALIZAM U CENTRU Čehok: 'Građani negoduju da je grad mrtav, a sada se bunite zašto se nešto događa'
Jurica Galoić/Pixsell; Varaždinski.hr

- Što sve građani u centru trpe? Naletio sam u šest sati ujutro na razbijanje čaša, pjevanje i skandiranje - istaknuo je gradski vijećnik Bruno Ister i postavio pitanje varaždinskom gradonačelniku.

Na današnjoj 16. sjednici Gradskog vijeća SDP-ov vijećnik Bruno Ister postavio je pitanje vezano uz temu buke i nereda u centru Varaždina za vrijeme vikenda.  

Vezana vijest:

Razbijena glazbena klupa VANDALIZAM? TKO JE RAZBIO GLAZBENU KLUPU? Nije prošla ni godina dana od postavljanja, a interaktivna atrakcija u centru već je razbijena

- Što sve građani u centru trpe? Naletio sam u šest sati ujutro na razbijanje čaša, navijačko skandiranje i pjevanje neprimjerenih pjesama, cajke... tko to može tolerirati? Ja se divim ljudima koji to moraju trpjeti – istaknuo je Ister i pitao gradonačelnika Ivana Čehoka što misli poduzeti.

Čehok je rekao da teško o tome može govoriti, a na zadnjem sastanku Komunalnog vijeća, broj prekršaja u centru grada je smanjen, ali da će toga uvijek biti.

- Možemo svi zajedno napraviti odbor ili sastanak. Za sljedeću sjednicu najavili smo tu temu, ali ne može ni centar biti mrtav. Svi se bune zašto za mlade ničeg nema, a sad se bunimo kada se nešto događa – zaključio je Čehok i rekao da treba naći način da se to prati i da bude što manje remećenja javnog reda i mira.

SDP-ov vijećnik nije bio zadovoljan odgovorom gradonačelnika, smatrajući da Grad može odrediti radno vrijeme lokala, a da je radno vrijeme ključ te buke.

- Nepodnošljivo je ako se radi do šest ujutro, a Grad je za to odgovoran – zaključio je Ister.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video