Vijesti / Politika

PROTIV PROSVJEDNIKA

VŽ SMEĆE Avar pisao Sveučilištu: 'Što ćete poduzeti da Matija Mikac odgovara za svoje izjave?'

VŽ SMEĆE Avar pisao Sveučilištu: 'Što ćete poduzeti da Matija Mikac odgovara za svoje izjave?'
Varaždinski.hr

'Avar bi zbog pritiska na Sveučilište morao dati ostavku. No je li to uopće pisao Avar, koji ni nije bio na sastanku, ili gradonačelnik Čehok?', pita se Mikac.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar 6. veljače ove godine uputio je dopis rektoru Sveučilišta Sjever dr. sc. Marinu Milkoviću, u kojem traži da Sveučilište reagira na izjave Matije Mikca, zaposlenika Sveučilišta i jednog od predstavnika prosvjednika okupljenih ispred građanske inicijative Varaždinsko smeće.

Vezana vijest:

Varaždinsko smeće VŽ SMEĆE PROSVJEDNICI KOD ČEHOKA 'Sastanak nije bio konstruktivan, jasno je da ne postoji iskrena volja da se odgovori na postavljena pitanja'

Avar se pritom poziva na Mikčeve izjave koje je, kako piše, ovaj javno objavio na društvenim mrežama, ali i izrekao na sastanku u Gradskoj vijećnici, kada su se predstavnici prosvjednika sastali s predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom, gradonačelnikom Ivanom Čehokom i direktorom Varkoma Željkom Bunićem.

- Gospodin Mikac nazvao je vašu ustanovu 'muljatorskom', govori o 'kvaziznanosti', o 'kaljuži koju nije uspio srediti ni DORH', kao i niz drugih kvalifikacija kojima je zajednički nazivnik tvrdnja da je Sveučilište Sjever institucija koja je na rubu kriminala - 'tužio' je Avar Mikca njegovom šefu.

U pismu se nadalje propituje i kredibilitet Mikčevog znanstvenog rada, a potom se postavlja pitanja o tome što će Sveučilište učiniti temeljem Mikčevih izjava:

- Grad, prije negoli nastavi poslovati sa Sveučilištem, mora imati pouzdanu informaciju o tome ima li takvo mišljenje vašega zaposlenika ikakvoga pokrića, odnosno, ako nema, što ćete poduzeti protiv ovakvog javnog sramoćenja i klevete, ne samo ustanove nego i svih vrijednih djelatnika ustanove. Molimo stoga da nas obavijestite jesu li razmotrene ovakve izjave g. Mikca, slaže li se ustanova s ovakvim istupima dotičnoga zaposlenika, odnosno je li bilo što poduzeto da g. Mikac odgovara za ovakve izjave - zaključno stoji u službenom dopisu Grada Varaždina upućenom Sveučilištu Sjever, a koje potpisuje zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

031405ad2d4a43ea6882c5e4df695234.jpg?v=2

Zanimljivo je pritom da Zlatan Avar uopće nije bio prisutan na sastanku na kojem su navodno izrečene navedene izjave.

Kako doznajemo od Matije Mikca, on dosad nije pozvan ni na kakav razgovor kod bilo kojeg tijela Sveučilišta vezano uz temu iz ovoga dopisa. Je li Sveučilište odgovorilo Gradu, o tome nema saznanja.

Mikac smatra da bi zbog ovakvih pritisaka na njega i Sveučilište Zlatan Avar morao podnijeti ostavku na funkciju zamjenika gradonačelnika.

- Otkud zamjeniku gradonačelnika pravo da propitkuje moju znanstvenu djelatnost u takvom pamfletu? Pritom se ja niti hvalim da sam znanstvenik, niti mi je radno mjesto znanstveno, već nastavno. Također, otkud zamjeniku gradonačelnka pravo da prijeti obustavom donacija Grada ako se Svečulište ne odredi prema meni? - navodi Mikac te dodaje:

- Piše li to uopće Avar, koji ni nije bio na sastanku, ili gradonačelnik Čehok? Je li postojalo tajno snimanje sastanka? Postoji li zapisnik sa sastanka koji nikad nismo dobili na uvid? Ja stojim iza rečenog za kvaziznanost i muljaže... U nadi da će se svjetli primjeri i bivši studenti također pridružiti svojim izjavama. Što se tiče DORH-a i kaljuže, mislim da nisam baš tako rekao, ali činjenica je da je DORH radio izvide i ja sam, i rektor, i dosta ljudi je bilo na razgovoru u MUP-u - kaže Matija Mikac.

Vezana vijest:

PRITISCI ZASTRAŠIVANJE? Čistoća pisala poslodavcu Roberta Borovića, tražili podatke o njegovom zapošljavanju!

Ovo nije prvi puta da Grad ili gradske tvrtke rade pritisak na prosvjednike.

Ono što se javno zna je da je tvrtka Čistoća slala upite poslodavcu Roberta Borovića, koji je osnivač grupe Varaždinsko smeće. Nakon svega on se povukao iz prvih prosvjedničkih redova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video