Vijesti / Politika

JEDVA SE SJETIO JEDNOG

ČAČIĆ O UHLJEBLJIVANJU 'Pa dozvolit ćete mi da i ja negdje mogu postaviti nekog svog stranačkog čovjeka'

ČAČIĆ O UHLJEBLJIVANJU 'Pa dozvolit ćete mi da i ja negdje mogu postaviti nekog svog stranačkog čovjeka'

U šest zdravstvenih ustanova kojima je Varaždinska županija osnivač župan je tek u jednoj pronašao 'svojeg čovjeka'. U ostalima su na čelu prijašnji ravnatelji ili HDZ-ovci.

Župan Radimir Čačić na sjednici Županijske skupštine, održane 4. srpnja, progovorio je i o prigovorima na njegov račun vezanima uz zapošljavanje po stranačkoj liniji. 

Vezana vijest:

Natalija i Mario Martinčević ŽUPANIJSKI AKTUALAC Suprug Čačićeve posebne savjetnice 'uhljebljen' u Domu zdravlja? Čačić: 'Da, plaća mu je 4.400 kuna. Neka mu je sa srećom'

Temu je otvorio HNS-ov Zlatan Mošmondor, koji je kao najsvježiji slučaj zapošljavanja 'po liniji' iznio postavivši pitanje je li suprug Natalije Martinčević, posebne savjetnice župana, zaposlen u Domu zdravlja. 

To je Čačić potvrdio, a onda nastavio secirati stranačku sliku ljudi na čelnim pozicijama u županijskom zdravstvu.

- Moram razmisliti, ne mogu se sjetiti. Tko vodi Opću bolnicu Varaždin? Čovjek kojeg je postavio prošli župan. I nema nikakve veze sa strankama. Dakle, tamo sam naslijedio čovjeka i mislim da je ok - rekao je uvodno o ravnatelju Bolnice Nenadu Kudeliću. 

Vezana vijest:

Mladen Rogina, Nenad Kudelić, Opća bolnica Varaždin POSLOVANJE ZDRAVSTVENIH USTANOVA BOLNICA NIJE DOBILA ZELENO SVJETLO Rogina o Kudelićevom izvještaju: 'Financijski rezultati su zastrašujući, naša bolnica je kaljuža na sramotu Varaždinske županije'

- Tko mu je zamjenik? Pristojan pristojan mladi dečko iz HDZ-a - spomenuo je i Damira Poljaka, inače i načelnika općine Bednja.

- Hitna pomoć? Naslijedio sam čovjeka, mislim da radi korektno. Ima problema, ok, ali preuzima odgovornost - osvrnuo se Čačić na rad Mladena Smoljanca.

- Specijalna bolnica u Toplicama? Radi korektno, prošle godine 11,5 milijuna kuna u plusu. Čovjek je prije bio ravnatelj, sad je ponovno ravnatelj, iz HDZ-a je. Njegov zamjenik bio je za prošloga župana i sad je - rekao je o Denisu Kovačiću i Damiru Mihaliću.

- Apoteka? Žena cijelog života nema veze sa strankama. I radi dobro - osvrnuo se župan i na ravnateljicu Ljekarne Varaždinske županije Zvezdanu Petrović.

Vezana vijest:

Marin Bosilj, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KAZNENA PRIJAVA Bosilj kao vanjski suradnik predavao na školi, a pisao si da je na radnom mjestu?

- Zavod za javno zdravstvo? Novi ravnatelj, iz HDZ-a, s onim prošlim smo imali problema. Novi pokušava napraviti što može. Ima i prijava i podmetanja, ali polako - komentirao je rad, ali i kaznenu prijavu i rješenje državnog inspektorata vezano uz Marina Bosilja, koji je također i načelnik općine Sveti Ilija.

Naposljetku, sjetio se župan Čačić i jednog člana Reformista. Riječ je o Renatu Podbojcu.

- I, zamislite, otkrio sam jednoga kojeg sam ja postavio. Čovjek vodi Dom zdravlja. Pa dozvolit ćete mi da i ja mogu postavit nekog svog stranačkog čovjeka negdje. Ako se ne ljutite. Ako se jako ljutite, onda ću razmisliti. 

1710af663abd0e1081881c61e581b360.jpg?v=2

Za kraj je dodao:

- Kad budu za nešto krivi, ja ću ih maknuti. Točka. 

Najnovije

Reci što misliš!