Vijesti / Politika

BROJANJE RUKU

Što će biti s Mladenovićem? 'Možda i dobijem otkaz, ali to može biti samo posljedica političkog pritiska'

Što će biti s Mladenovićem? 'Možda i dobijem otkaz, ali to može biti samo posljedica političkog pritiska'
Varaždinski.hr

'Nitko na mene nije pokušao utjecati u vezi Denisa Mladenovića i njegova radnoga mjesta', kaže predsjednik Zajednice sportskih udruga Alen Runac.

Varaždinski gradski vijećnik Denis Mladenović i dalje, sudeći prema posljednjoj sjednici, nastupa neovisno odnosno ništa se bitno nije promijenilo nakon njegova otklona od Kluba vijećnika Ivana Čehoka na burnom Gradskom vijeću 27. svibnja.

Vezana vijest:

Čehok i Dominko 19. Gradsko vijeće VIDEO Burno na sjednici Gradskog vijeća! Čehok nasrnuo na Dominka, a onda reagirao i Mladenović: 'Mene može biti sram?!'

Mnoge je tada iznenadio kada je, podsjetimo, zauzeo drugačiji stav od svojih kolega o prijedlogu nagodbe između Grada Varaždina i tvrtke T&H Invest.

U političkim krugovima očekivalo se da će na njega biti napravljen pritisak kako bi vratio mandat gradskog vijećnika. Naime, u ovome trenutku Čehokov koalicijski partner HDZ nije sklon dići ruke za neke odluke koje su gradonačelniku iznimno bitne. 

Prva takva odluka bio je spomenuti prijedlog nagodbe s T&H Investom u vezi zamjene zemljišta iz 2009. godine, a proteklih dana u prvi plan izbila je svojevrsna nagodba s Ekos Holdingom oko iznosa koji će Grad platiti toj tvrtki zemljište za POS-stanogradnju. 

Vezana vijest:

Damir Habijan, Ivan Čehok, POS u Ulici Vilka Novaka MILIJUNI I MILIJUNI KUNA Habijan: 'HDZ neće podržati takvu nagodbu s Ekosom. Neka ovrše Grad, imaju presudu'

Riječ je o ugovoru još iz 2011. godine, koji je postao aktualan nakon što je Trgovački sud u Varaždinu 18. lipnja donio presudu u korist Ekosa 'tešku' 30 milijuna kuna. Sličan spor još uvijek se vodi s T&H Investom.

- Ostajem pri svojim stavovima i načelima i od toga ne odstupam ni milimetra. U ovom konkretnom slučaju mišljenja sam da bi Ekos Holding, a i T&H Invest ukoliko dobije presudu, trebali u potpunosti otpisati odnosno oprostiti kamate - odgovorio nam je Mladenović kada smo ga pitali kakav je njegov stav o tom pitanju.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, POS O ZEMLJIŠTU ZA POS 'Ako Ekos pristaje na 26 milijuna, ne mogu dozvoliti da nas ovrše za 30 milijuna! Time bih počinio kazneno djelo'

Zanimalo nas je da li je doživljavao ikakve pritiske kako bi vratio mandat. 

- Gradonačelnik mi je jedino rekao da bi bilo časno i korektno da dam mandat, pošto sam ga osvojio kao dio njegove liste, a više ne pripadam tom kolektivu - bilo je sve što nam je rekao.

No zato je najavio mogućnost svog političkog 'time outa'. 

- Ali ne zbog Čehoka i njegove želje da dam mandat na raspolaganje, nego da u miru dočekam rođenje drugog djeteta krajem rujna i više se posvetim obitelji - objašnjava.

Mladenović od veljače prošle godine radi kao stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina. Predsjednik Zajednice Alen Runac tvrdi da na njega nije utjecao kako bi pritisnuo Mladenovića ili eventualno doveo u pitanje njegov posao tamo.

- Nitko mene nije zvao s tom namjerom. Ali ne vidim ni na koji način bi se moglo utjecati, jer mi smo udruga, tijelo neovisno o politici, ne može nas netko prisiljavati na nešto što mi mislimo da nije dobro.

No u javnosti je Čehok spominjao potrebu da se broj zaposlenih smanji. 

- Ja ne znam za tu njegovu izjavu. No mi smo na proračunu, dobivamo sredstva od Grada i to je činjenica. Ako se Grad odluči na takvo nešto, onda će o tome odlučiti naša tijela. Neće odluku o tome donositi ni predsjednik ni glavni tajnik. Ali meni dosad nitko iz Grada ništa takvoga nije spomenuo - kaže Runac.

Dodaje da Grad hipotetski može odrediti da Zajednica ne treba toliko zaposlenih. 

- Ali hipotetski, jer to se dosad nije događalo. A i da se to dogodi, to onda mora proći ne samo Izvršni odbor, nego i Skupštinu, a nju čine predstavnici 120 sportskih udruga - napominje Runac.

Za svoj posao u Zajednici Mladenović kaže da ga radi profesionalno i predano. Ali:

- Bez obzira na to, ne otklanjam mogućnost da dobijem otkaz, no u tom slučaju to bi bila posljedica političke odluke i pritiska, a ne moje vlastite krivnje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video