Vijesti / Politika

'POTENCIJALNI FIZIČKI NASRTAJ' (!?)

Čehokovci optužuju: 'Koščak je vrijeđao Kobzineka', on kaže: 'Nismo ni razgovarali'

Čehokovci optužuju: 'Koščak je vrijeđao Kobzineka', on kaže: 'Nismo ni razgovarali'

- Konzultirao sam se s odvjetnikom. Podnijet ću tužbu protiv Kobzineka, protiv Kovačića, kao i protiv svakoga tko to objavi - najavio je Koščak.

Na vrlo nezgodnom polju zaiskrilo je između 'čehokovaca' i reformista. Danas se službenim priopćenjem za medije oglasila Nezavisna lista dr.sc. Ivana Čehoka, koje je odaslao Dejan Kovačić, a u kojem se člana stranke Reformisti optužuje za 'verbalno vrijeđanje' i 'potencijalni fizički nasrtaj'. 

- Nezadovoljstvo odnosom prema mladima, neuvažavanje njihovog mišljenja te odnos gospodara prema slugama samo su neki od razloga ispisivanja i na kraju rasformiranja gradske organizacije mladih Reformista. Do sada je iz gradske organizacije ispisivanje zatražilo 30 članova, a prema informacijama kojima raspolažemo trend se nastavlja na županijskoj razini - stoji uvodno u priopćenju Nezavisne liste dr.sc. Ivana Čehoka.

'Potencijalni fizički nasrtaj' (!?)

U nastavku se spominje ime Dominika Kobzineka, nekadašnjeg predsjednika mladih Reformista u Varaždinu, koji je uoči nedavnih izbora za Vijeća mjesnih odbora prešao u okrilje Ivana Čehoka. Potom su na račun reformista Nenada Koščaka iznijete optužbe za koje, tvrde, postoje svjedoci.

- Razumljivo je da ispisivanje g. Kobzineka sa desecima mladih članova iz redova Reformista te angažman na nezavisnoj listi dr.sc. Ivana Čehoka izaziva nezadovoljstvo sad već njihove bivše stranke. Nezadovoljstvo je naročito kulminiralo kod g. Koščaka, no to nikako ne može i ne smije biti opravdanje za verbalno vrijeđanje i potencijalni fizički nasrtaj pred desetak svjedoka u jednom od varaždinskih ugostiteljskih objekata. Mnogo puta nismo reagirali na vrijeđanja koja su nam upućena, no ovog puta ćemo reagirati jer je osim vrijeđanja došlo i do potencijalnog fizičkog nasrtaja na našeg mladog člana g. Kobzineka od strane g. Nenada Koščaka, predsjednika 3. MO i člana Reformista. Spremni smo pokrenuti sve pravne radnje kako bi zaštitili g. Kobzineka od daljnjih nasrtaja g. Koščaka - stoji u priopćenju.

Traže Koščakovu smjenu 

'Čehokovci' su zaključno pozvali stranku Reformisti da reagira.

- Pozivamo čelništvo Reformista da poduzme disciplinske mjere protiv g. Koščaka te da isti podnese ostavku na mjesto predsjednika 3. mjesnog odbora. Nadmetanje i sučeljavanje u političkoj areni je jedno, a nasilničko ponašanje izvan te arene je nešto što nećemo tolerirati - zaključeno je.

Čehok potvrdio vjerodostojnost

Da Kovačić priopćenje nije poslao na svoju ruku potvrdio nam je i gradonačelnik Ivan Čehok. Rekao je, koliko je on upoznat, da je tako dogovoreno, da je Lista odlučila upozoriti na taj incident i zatražiti reakciju od stranke kojoj Koščak pripada.

Vezana vijest:

Koščak i Čehok REFORMISTI vs. ČEHOKOVCI REAKCIJA REFORMISTA 'Jadno je da se gradonačelnik bavi ovakvim podmetanjima. Bolje da rješava stvarne probleme'

'Nije se dogodilo apsolutno ništa'

No Koščak negira da se išta dogodilo.

- Prvo se nisam mogao ni sjetiti o čemu se radi. No očigledno se radi o susretu koji se dogodio prije desetak dana. Taj dečko je mene pozdravio, no ja mu nisam ni odzdravio, a kamoli da na bilo koji drugi način komuniciram s njim. A nikako vrijeđanjem ili bilo što drugo. Za to postoji barem dvadesetak svjedoka koji su bili tamo. Dakle, nije se dogodilo apsolutno ništa - rekao je Koščak.

Prema onome što nam je rekao, čini se da je njegovo tumačenje da je riječ o političkim podmetanjima. Naime, na izborima je u 3. mjesnom odboru koalicija Reformisti-SDP-HSU dobila čak 7 vijećnika, listu je predvodio Nenad Koščak. S druge strane, HDZ je dobio 4 vijećnika, a Čehokova lista samo dvoje - Dejana Kovačića i Lanu Žiher.

'Kobzinek je jedan običan žicar'

Za Kobzineka je rekao da je tražio zaposlenja za članove svoje obitelji, a kasnije, kad je prešao Čehoku, da su mu članovi obitelji i zaposleni na Gradskim bazenima.

- On je jedan običan žicar. A što se tiče Kovačića, o njemu dovoljno govori to da je četiri puta mijenjao stranku. Prvo je bio u HNS-u, zatim u Reformistima, pa opet u HNS-u i sada kod Čehoka - iznosi Koščak.

'Podnijet ću tužbu'

Naposljetku, najavio je podnošenje tužbe protiv - svih.

- Konzultirao sam se s odvjetnikom. Podnijet ću tužbu protiv Kobzineka, protiv Kovačića, kao i protiv svakoga tko to objavi - najavio je Koščak.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video