Vijesti / Politika

PROMET

NOVI KRUŽNI TOK Za desetak dana počinju radovi kod biškupečkog groblja

NOVI KRUŽNI TOK Za desetak dana počinju radovi kod biškupečkog groblja
Google Maps, Varaždinski.hr

Privremena regulacija prometa trebala bi trajati oko 2,5 mjeseca.

Za otprilike desetak dana u Varaždinu bi trebali početi radovi na rekonstrukciji raskrižja Gospodarske i Biškupečke ulice, kod tamošnjeg groblja. Na toj lokaciji trebao bi biti izgrađen kružni tok.

Najavio je to danas gradonačelnik Ivan Čehok na javnom kolegiju te je pozvao građane na razumijevanje zbog privremene regulacije prometa koja će biti uspostavljena tijekom obavljanja radova.

Procjena je da će radovi ukupno trajati oko dva i pol mjeseca.

Kako je objasnio komunalni pročelnik Robert Krajcer, prvi dio radova obavit će Varkom, budući da je potrebno rekonstruirati magistralni vodovod. Nakon toga na teren izlaze radnici tvrtke Colas.

Napomenuo je Krajcer također da će biti nužno srušiti četiri stabla koja se nalaze na tome mjestu uz groblje.

- Ta lokacija je jedno od uskih prometnih grla u gradu koje treba sanirati i rekonstruirati. Riječ je o ulicama i raskrižju s prilično frekventnim prometom. To stoga moramo napraviti pa molim građane za strpljenje - 

Izgradnju kružnog toka financira Grad, sredstva su osigurana u proračunu u sklopu stavke za tekuće održavanje. Gradonačelnik nije znao precizno odgovoriti koliko bi to ukupno koštalo, no neslužbeno doznajemo da bi zahvat trebao stajati oko 1,5 milijuna kuna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!