Vijesti / Politika

RAT SMEĆEM

OPET O ČISTOĆI 'Zašto Varaždinci plaćaju više?', 'Mikac vam je podmetnuo krive podatke'

OPET O ČISTOĆI 'Zašto Varaždinci plaćaju više?', 'Mikac vam je podmetnuo krive podatke'
Varaždinski.hr

Na kraju se čak raspravljalo i o tome je li danas tijekom dana Čistoća promijenila dokumente na svojoj internetskoj stranici.

Građani Varaždina istu uslugu tvrtke Čistoće plaćaju i do 30% više nego stanovnici nekih općina.

Tu je tvrdnju iznio SDP-ov vijećnik Miroslav Marković na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina.

- Od 1. srpnja 2018. godine Čistoća ima nove cijene. Pritom je važno naglasiti da takav cjenik nije odobrilo ovo Gradsko vijeće, nego gradonačelnik. No sada imamo podatke da naši građani plaćaju istu uslugu i 30% više nego što je to u nekim drugim općinama. Gradonačelniče, zašto ste potpisali cjenik Čistoći ako je vidiljivo da građani Varaždina plaćaju više i što ćete sada poduzeti u vezi toga? - pitao je Marković i gradonačelniku Ivanu Čehoku predao dokument s brojkama.

Vezana vijest:

Sud, Skroza, Mikac NARUŠIO IM UGLED I ČAST? Čistoća od Mikca traži 30.000 kuna zbog 'zlouporabe slobode izražavanja'. Na redu je pripremno ročište

Riječ je o izračunima koje je proteklih dana u Facebook-grupi Varaždinsko smeće objavio građanin Matija Mikac. Protiv njega, podsjetimo, Čistoća je podnijela tužbu zbog određenih izjava koje je svojedobno izrekao na prosvjedima ili napisao na društvenim mrežama.

Gradonačelnik je odgovorio da je točno da gradonačelnik daje suglasnost na cjenik koji predlaže Čistoća, ali da tome prethodi odluka Gradskog vijeća kojom se definira broj odvoza.

- Osim toga, imate pogrešne podatke o broju odvoza iz općina. U nekim općinama tako ima 60 odvoza, a u Varaždinu ih je 90. Netko vas je nasanjkao, provjeravajte prije nego nešto govorite - odgovorio je Čehok.

Vrlo brzo na društvenim mrežama Matija Mikac je iznio da je izračune radio na temelju podataka s internetske stranice Čistoće. Čehok je reagirao rekavši da to nisu službeni podaci, već da su službeni podaci oni koji su objavljeni u službenim vjesnicima općina i gradova.

Sve je to išlo dotle da se raspravljalo i o tome je li danas tijekom dana Čistoća promijenila dokumente na svojoj internetskoj stranici. Gradonačelnik Čehok, jednako kao i njegov zamjenik Zlatan Avar, tvrdili su da se to sigurno nije dogodilo, no SDP-ov vijećnik Neven Bosilj rekao je:

- Napravljeni su screenshotovi. Do 15 sati bili su jedni cjenici, sad su drugi. Dakle, firma godinu i pol nije osvježila podatke, a vi onda čovjeka optužite da je lažov.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!