Vijesti / Politika

ODLUKA MEĐIMURSKOG ŽUPANA

VIDEO Matija Posavec nakon 15 godina izašao iz HNS-a, od sada će biti nezavisni župan

VIDEO Matija Posavec nakon 15 godina izašao iz HNS-a, od sada će biti nezavisni župan
Miroslava Novak

Rekao je i da ovu odluku o izlasku donosi čiste savjesti te da svakoga može pogledati u oči

- Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a - rekao je danas Matija Posavec na izvanrednoj konferenciji za medije. Rekao je kako je svjestan da su putevi stranke i njegovog poimanja politike 'suštinski u suprotnosti'.

- Dao sam dosta šansi, međutim, ovo nije moj politički put i put za koji smatram da i Međimurje i Hrvatska trebaju ići u jednom generalnom odnosu i pozicioniranju na političkoj sceni - izjavio je. Rekao je i da ovu odluku o izlasku donosi čiste savjesti te da svakoga može pogledati u oči.  Poručio je i da neće raditi 'nikakve lomove' u svojoj bivšoj stranci te nagovarati ljude da izađu iz HNS-a.

- Moje djelovanje u politici u proteklih 15 godina pokazalo je da se doista želim boriti i da poimam politiku kao neki ideal - rekao je.

Posavec je još rekao da će HNS morati odlučiti tko će voditi stranku u Međimurskoj županiji, u kojoj je bio predsjednik županijske organizacije. Rekao je kako će biti nezavisni župan do kraja mandata.

- Ja sam tražio da unutarstranački izbori budu što je prije moguće. Ako želite nešto promijeniti, morate promijeniti ljude - rekao je Posavec. 

Nije htio da oni budu dva mjeseca prije parlamentarnih izbora nego ranije da se novo vodstvo može pripremiti.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!