Vijesti / Politika

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Dominko (opet) o Bosilju: 'Ravnatelja očigledno štiti politika! Evo vam razloga za njegovu smjenu...'

Dominko (opet) o Bosilju: 'Ravnatelja očigledno štiti politika! Evo vam razloga za njegovu smjenu...'
Varaždinski.hr, PIXSELL

Čačić kaže da će razmotriti sve što je naveo Dominko i smijeniti ravnatelja ako će biti osnove.

Kaznena prijava protiv Marina Bosilja, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, podnijeta je u veljači. U njoj je stajalo, između ostalog, da Bosilj tijekom radnog vremena predaje i na Medicinskoj školi, a ne bilježi svoj izostanak s posla.

Vezana vijest:

Marin Bosilj, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KAZNENA PRIJAVA Bosilj kao vanjski suradnik predavao na školi, a pisao si da je na radnom mjestu?

Dok je trajala policijska istraga odnosno istraga Državnog odvjetništva, nezavisni županijski vijećnik Marijan Dominko već je jednom upozorio na nepravilnosti koje je dodatno utvrdila i inspekcija te je zatražio da Varaždinska županija kao osnivač provede nadzor i reagira sukladno tome. 

Poziv za smjenom Marina Bosilja s te funkcije ponovio je Dominko i na današnjoj sjednici Županijske skupštine. 

- Dobio sam iscrpan odgovor na svoje prošlo pitanje, nadam se da ste ga pročitali. U njemu se navodi da županijska pročelnica ne provodi nadzor. No napominjem da ga može zatražiti, itekako ima mehanizme na raspolaganju. No u to se očigledno petlja i politika, štiti se osobu iz redova HDZ-a - rekao je Dominko.

Ravnatelj Marin Bosilj je, naime, član HDZ-a te također načelnik općine Sveti Ilija.

- Ravnatelj je u medijima izjavio da je inspekcija utvrdila da evidencije radnog vremena 'nisu netočne nego nisu u skladu s pravilnikom'. Ta izjava vrijeđa zdrav razum ljudi! Jasno se krše propisi. S time da ravnatelj ne razlikuje prekovremeni rad od preraspodjele radnog vremena. Također nije podnosio pisani izvještaj Upravnom vijeću jednom kvartalno, što je zakonska obveza - rekao je Dominko i predao županu dokumente koji, kako je rekao, pokazuju sasvim jasno da ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo valja smijeniti. 

- Postoji upravna mjera državnog inspektorata. Tu su dokumenti koji pokazuju da je nanijeta financijska šteta ustanovi, da je ravnatelj mijenjao sadržaj dokumenta, nekima je isplaćivao plaće s većim koeficijentom, kupljena je oprema vrijednosti 1,5 milijuna kuna koje se ne koristi... Pozivam i DORH da istraži tu javnu nabavu - nabrajao je Dominko.

Pozvao je župana da napokon poduzme nešto.

- Župane, na prošloj sjednici sami ste rekli da postavljate i smjenjujete Upravno vijeće i ravnatelje. Učinite nešto, imate mehanizme. Podržavate li i dalje rad ravnatelja? - pitao je Dominko.

Čačić je odgovorio da ne zna ništa o opremi vrijednoj 1,5 milijuna kuna koja stoji i ne koristi se. 

- Ispitat ćemo. Ako je tako, dobit ćete odgovor. Razvoj obuhvaća i informatizaciju, samo treba vidjeti je li korektno, u upotrebi.

Dominko je inzistirao na smjeni ravnatelja. Čačić se i o tome očitovao:

- Mi ćemo razmotriti zakonske odredbe koje ste naveli. Ispitat ćemo da li su napravljene radnje koje su za razrješenje. Ako jesu, ravnatelj će biti razriješen. Ako neće, dobit ćete u pisanoj formi zašto nije.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!