Vijesti / Politika

ODGOVOR ČAČIĆU

Damir Habijan: 'Odgovore zašto liječnici odlaze iz varaždinske bolnice župan neka potraži u vlastitoj (ne)sposobnosti i umijeću nemogućeg'

Damir Habijan: 'Odgovore zašto liječnici odlaze iz varaždinske bolnice župan neka potraži u vlastitoj (ne)sposobnosti i umijeću nemogućeg'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell; Marko Jurinec/Pixselll; Patrik Macek/Pixsell

Damir Habijan osvrnuo se na kritike koje je župan Radimir Čačić uputio bivšoj ravnateljici varaždinske bolnice Sanji Zember...

Predsjednik varaždinskog gradskog vijeća Damir Habijan na svojem je Facebook profilu odgovorio na kritike koje je varaždinski župan Radimir Čačić uputio bivšoj ravnateljici Opće bolnice u Varaždinu Sanji Zember zbog najavljenog odlaska tri specijalista ortopedije i traumatologije te jedne specijalistice ortopedije koja se nalazi na užoj specijalizaciji iz dječje ortopedije iz Opće bolnice Varaždin.

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin Odlazak kadrova ZATRAŽILI RASKID UGOVORA Varaždinska bolnica ostaje bez četvero ortopeda

Čačić je u svojem komentaru istaknuo kako se 'sve ovo događa se zahvaljujući neodgovornosti i nesposobnosti bivše ravnateljice, kao i bivšeg župana koji ju je trebao smijeniti prije potpisivanja ugovora s tadašnjim specijalizantima'.

Habijanov komentar prenosimo u potpunosti.

'Čovjek ne može ostati ravnodušan na lakoću kojom pojedinci kleveću, iskrivljavaju činjenice i prebacuju odgovornost. Bivša ravnateljica potpisala je anekse ugovora sukladno tada važećem pravilniku koji je donio ministar zdravstva Republike Hrvatske. U slučaju nepostupanja po odredbama istog, odnosno u slučaju da ravnateljica nije potpisala predmente anekse, prijetio joj je (kao i svim drugim ravnateljima) disciplinski postupak, a sve sukladno odredbama tada važečeg pravilnika.

Na taj način, bivša ravnateljica doktorica Sanja Zember postupila je sukladno pozitivnim propisima, te je mlade specijaliste i specijalizante oslobodila 'robovlasničkih ugovora'.

Odgovore zašto liječnici odlaze iz Opće bolnice Varaždin župan neka potraži u vlastitoj (ne)sposobnosti i umijeću nemogućeg', napisao je Damir Habijan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video