Vijesti / Politika

PROBLEMI U ZDRAVSTVU

ČEHOK O ODLASKU LIJEČNIKA 'Nismo nadležni mi nego Županija, ali dodijelit ćemo još tri stana'

ČEHOK O ODLASKU LIJEČNIKA 'Nismo nadležni mi nego Županija, ali dodijelit ćemo još tri stana'
Marko Jurinec / PIXSELL, Varaždinski.hr

'Trebalo bi uložiti ne samo u zgrade, nego i u odnose u bolnici, u opremu, školovanje, specijalizaciju', kaže gradonačelnik.

Pisali smo proteklih dana o odlasku liječnika iz Opće bolnice Varaždin. Danas se te teme dotaknuo i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na kolegiju gradonečelnika.

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin Odlazak kadrova ZATRAŽILI RASKID UGOVORA Varaždinska bolnica ostaje bez četvero ortopeda

- Nije da odlaze liječnici sasvim sigurno nije dobro. Trebalo bi više uložiti ne samo u zgrade, nego u odnose u bolnici, u opremu, školovanje, specijalizaciju... No Grad Varaždin nije osnivač, nego je tu Županija. Mi nemamo ni formalni nadzor nad bolnicom niti utječemo na upravljanje bolnicom. Ali usprkos tome, pomažemo prema potrebi - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Dodao je da se konkretne odluke o pomoći zdravstvenim ustanovama donose 'kad se ljudi jave' odnosno prema molbama samih zdravstvenih ustanova.

- Lani smo u Hrašćici osigurali četiri stana za liječnike, sada ćemo, za desetak dana, dodijeliti još tri stana - najavio je Čehok.

Sa ciljem da medicinsko osoblje ostane u varaždinskoj bolnici, Grad je osigurao 31.500 kuna, rečeno je. Taj je iznos namijenjen sufinanciranju najma stanova u Hrašćici.

Osim toga, za Dom zdravlja osigurano je 6.300 kuna za nabavku bolesničkog kreveta u sklopu palijativne skrbi.

Naposljetku, za dnevni centar u Domu za starije i nemoćne osobe, koji je također pod ingerencijom Županije, Grad je osigurao 30.000 kuna.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!