Vijesti / Politika

O PROTUZAKONITOM POSTUPANJU

Stričak o Čačićevim tvrdnjama o 'gotovo kriminalnim radnjama': 'Nadam se da je sve prijavio DORH-u'

Stričak o Čačićevim tvrdnjama o 'gotovo kriminalnim radnjama': 'Nadam se da je sve prijavio DORH-u'
Grad Novi Marof; Damir Spehar/Pixsell

Saborski zastupnik Anđelko Stričak osvrnuo se na današnje izjave predsjednika Narodne stranke - Reformisti Radimira Čačića...

Na konferenciji za medije koja je danas održana u prostorijama Narodne stranke - Reformisti predsjednik stranke Radimir Čačić iznio je tvrdnje kako posjeduje dokaze o 'gotovo kriminalnim radnjama' u Ministarstvu regionalnog razvoja.

Vezana vijest:

Čačić, Paljak, Martinčević O štrajku, HNS-u, županiji... Čačić o aktualnoj političkoj situaciji: 'Mi smo najneracionalnija država u Europi, nitko se ne razbacuje novcem kao mi'

- Varaždinskoj županiji uzeto je više od 18 milijuna kuna financiranja iz domicilne komponente. Za dio od toga imamo direktne dokaze da se postupalo protuzakonito. O tome smo obavijestili premijera i nadležnog ministra, a ako se to ne ispravi prijavit ćemo protupropisno postupanje našim institucijama, ali i Europskom kontrolnom tijelu (Olaf) – rekao je Čačić.

Na njegove izjave priopćenjem se osvrnuo saborski zastupnik iz redova HDZ-a Anđelko Stričak te je istaknuo kako se nada da je Čačić sve prijavio DORH-u.

- Obaveza svakog časnog i poštenog građanina Republike Hrvatske je da postupi prema Članku 204. Zakona o kaznenom postupku, a koji glasi: 'Svatko je dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti, koje mu je dojavljeno ili za koje je saznao'. Stoga nema dileme da će, ako već nije, Čačić sve te dokaze dostaviti DORH-u. Ako iz kojekakvih, samo njemu znanih razloga ne dostavi te dokaze 'da je netko primio novac, ili je politički pritisak' DORH ga je opet dužan ispitati, jer ima saznanja putem medija o tome. Za Varaždinsku županiju 18 milijuna kuna je ozbiljan novac i stoga inzistiramo da se sve istraži do kraja - napisao je Stričak u priopćenju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6013

Reci što misliš!