Vijesti / Politika

GRADSKO VIJEĆE

MLADENOVIĆ NAJAVIO BOJKOT 'Grad se hoće zadužiti za 150 milijuna kuna, ne želim biti dio toga'

MLADENOVIĆ NAJAVIO BOJKOT 'Grad se hoće zadužiti za 150 milijuna kuna, ne želim biti dio toga'
Varaždinski.hr

Kaže da poziva i druge vijećnike na bojkot sjednica.

Nezavisni varaždinski gradski vijećnik Denis Mladenović najavio je danas da je odlučio do daljnjega bojkotirati sjednice Gradskog vijeća odnosno da neće dolaziti na njih. A naknadu od 1.000 kuna uplaćivat će u dobrotvorne svrhe, kaže.

- Ukoliko se obistine posljednje dostupne informacije, dogodit će se ono što sam govorio još ljetos, a to je novo, enormno zaduženje građana Varaždina - obrazlaže Mladenović u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Radi se, kaže, o najavi izdavanja obveznica.

- Ukoliko Grad Varaždin uistinu namjerava izdati municipalne obveznice u vrijednosti 150-160 milijuna kuna na miniminalno 10 godina, uz godišnji prinos 2-5 %, ne samo da sam protiv, nego ne želim ni fizički uopće biti prisutan u toj priči - rezolutan je gradski vijećnik.

Kaže da nakon isteka roka dospijeća obveznica Grad, odnosno, kako kaže, 'budući gradonačelnik, građani i naša djeca', moraju vratiti preko 200 milijuna kuna, ako bi godišnji prinos bio 2%.

- Uvjeren sam da će mi suprotna strana 'spustiti' da će se time, između ostalog, riješiti i varaždinske bale i da sam protiv toga, no nisam, samo to ne smatram dobrim rješenjem. Ruku na srce, koliko se mi gradski vijećnici razumijemo u poslovanje i izdavanje municipalnih obveznica i tko od nas ima iskustva u tome da bi sa sigurnošću mogao donositi ovako teške odluke na teret građana našeg grada? - pita se Mladenović.

Upitali smo ga je li svjestan da nedolaskom na sjednice radi uslugu gradskoj vlasti, budući da time smanjuje kvorum i omogućuje lakše izglasavanje odluka.

- Ovom porukom želim i druge vijećnije pozvati na bojkot. No ako se dogodi to da će moja ruka odlučivati o tome da se takva odluka donese ili ne donese, naravno da ću doći na sjednicu i spriječiti njezino izglasavanje - objasnio je svoj stav.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!