Vijesti / Politika

POLITIČARENJE

UHLJEBI Čačić o Leveriću: 'Dečko je bio bez posla pa sam ga uhljebio. Ni prvi ni posljednji'

UHLJEBI Čačić o Leveriću: 'Dečko je bio bez posla pa sam ga uhljebio. Ni prvi ni posljednji'
Varaždinski.hr, PIXSELL

'Nisam imao drugog izbora pa sam, ne znam više za što, uglavnom za ništa, uzeo Leverića. Tako to biva. Ponekad uzmete nekoga pa neka se nađe', otvoreno priča župan.

Varaždinski župan Radimir Čačić iskreno se, i to ne prvi puta, osvrnuo na uhljebljivanje stranačkih kadrova tijekom njegove političke karijere.

Ovoga puta, na sjednici Županijske skupštine održanoj 10. prosinca, 'na tapeti' se našao Alen Leverić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a. Njega je Čačić spomenuo odgovarajući na upit HNS-ovog vijećnika Božidara Hajsoka tijekom rasprave o djelovanju županijske tvrtke Bukotermal, koja je osnovana radi korištenja geotermalnih voda na ovome području.

Vezana vijest:

Radimir Čačić, geotermalni izvori, Velika Ciglena ŽUPANIJA U NOVOM PROJEKTU GEOTERMALNI IZVORI 'Imamo samo jedan ozbiljan resurs. Profit od ovoga ići će svim građanima'

Hajsok je podsjetio da je tijekom vremena kada je Čačić bio ministar gospodarstva, a Alen Leverić njegov suradnik, zbog promjena cijena državnih poticaja za obnovljive izvore energije propao projekt zainteresiranih ulagača na geotermalnom polju u Lunjkovcu.

Čačić je u odgovoru vrlo jasno odgovorio da je Leverića - uhljebio da ne radi ništa.

- Ja sam od prosinca 2011. do listopada 2012. godine bio ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade. I, zaista, energetika je bila podamnom. Gospodin Leverić nije imao blage veze s tim. Ni u tragovima, a još i manje od toga. Imao sam želju odavde dovesti jednog uglednog i jakog čovjeka, koji je, nota bene, u HNS-u. Još uvijek. Riječ je o predsjedniku uprave nacionalnog trgovačkog lanca, Martinu Evačiću iz Petrijanca. Htio sam da mi jedan ozbiljan čovjek kao pomoćnik ministra pokriva trgovinu. Ali vlasnici te tvrtke odbili su ga pustiti jer nisu pristali na obeštećenje pa je odustao.

Vezana vijest:

Radimir Čačić, Alen Leverić REAGIRANJE UHLJEBI (2) Leverić odgovorio Čačiću: 'Zabrinjava me njegova zaboravljivost, Ginko tablete očigledno nisu djelovale'

A onda je spomenuo Leverića.

- Kako nisam imao drugog izbora, onda sam, ne znam više za što, uglavnom za ništa, uzeo Leverića. Tako to biva. Ponekad uzmete nekoga pa neka se nađe. Pomozi sirotu na svoju sramotu. Dečko je došao bez posla iz Medulina pa smo ga nekako uhljebili. Nije on prvi kojeg sam ja uhljebio, a možda ni zadnji - izgovorio je Radimir Čačić s govornice vezano uz tadašnju Leverićevu ulogu u ministarstvu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video