Vijesti / Politika

Predsjednička debata

ČEHOK O KANDIDATIMA 'Nad Hrvatskom se nadvila ozbiljna opasnost, društvo je izgubilo homogenost i to nije dobro'

ČEHOK O KANDIDATIMA 'Nad Hrvatskom se nadvila ozbiljna opasnost, društvo je izgubilo homogenost i to nije dobro'
Varaždinski.hr

Varaždinski gradonačelnik komentirao je sučeljavanje i smatra da je hrvatsko društvo postalo previše podijeljeno.

HRT-ova predsjednička debata te RTL-ov duel izazvali su mnogo komentara u javnosti.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao nam je da je u jučerašnjem sučeljavanju Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića došlo do promjene boja dresova.

Vezana vijest:

Milanović i Kolinda Grabar Kitarović predsjednički izbori Iskre između Grabar-Kitarović i Milanovića zbog imovine: 'Lijepo je kad 100.000 eura doleti kao otpremnina'

- To je bilo najuočljivije – našalio se Čehok te nastavio:

- Te debate više služe stožerima i PR stručnjacima. Očito je da su Milanovića malo ublažili i pripremili da ne bude baš kavgadžija. Gospođa Kolinda je bila zericu artikuliranija nego prije – rekao je i dodao.

- Ono što meni upada u oči, kad je riječ o agendi, oni su tu negdje. Ima samo razlike u interpretaciji prošlih događaja. Međutim, to nije presudno i ne može utjecati na način na koji će voditi državu kao predsjednici – kazao je Čehok.

Smatra da je hrvatsko društvo postalo previše podijeljeno.

- Po meni će ključno biti koliko će građana izaći i kome će Škorini glasači dati prednost u drugom krugu. Nad Hrvatskom i građanima nadvila se ozbiljna opasnost pa tako imamo teritorijalno-geografsku političku podjelu. Istok je nešto desniji, sklon Škori. Sjever i Istra skloni Milanoviću i uvjetno uzevši ljevici, dok je jug sklon HDZ-u i predsjednici. To nije dobro da se dogodi u niti jednoj državi. Osobito nama dok smo još u nekim fazama tranzicije. Izgubili smo homogenost i sve kohezivne snage koje su držale društvo su jednostavne postale preslabe i ovo definitivno nije dobro – zaključio je Ivan Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video