Vijesti / Politika

AKTIVISTI NE MIRUJU

NOVI PROSVJED Milan Bandić na još jednom udaru prosvjednika: 'Kriv si!'

Kažu da danas nisu prosvjednici već porota, koja sudi Milanu Bandiću kada to već ne rade sudovi.

Kao i na prošli dan izborne šutnje, kada su svoj glas pustili nezadovoljni Zagrepčani, i ovoga puta na glavnom je gradskom trgu održan prosvjed protiv Milana Bandića, izvještava RTL.

Više od 1000 nezadovoljnih građana i aktivista okupilo se zbog poskupljenja odvoza otpada, a sada traže i ostavku zagrebačkog gradonačelnika. Među njima i oni kojima je pravna bitka s Gradom svakodnevica.

"U boj za grunt svoj!"

Ovoga puta obitelj Maršanić odlučila je ići i na Trg bana Jelačića. Mjesecima bitku za svoje zemljište, na kojemu je Grad izgradio okretište tramvaja, vode u Prečkom.

"Ovaj problem okretišta koji već traje, ušli smo u novu 2020, traje 23 godine za našu obitelj. Nije se još ništa riješilo, pravna bitka i dalje traje. To je jedan od krupnih razloga za moje nezadovoljstvo", kazao je Mladen Maršanić, suvlasnik zemljišta.

Parcelu na kojoj su živjeli kao djeca, a koju su čak pokušali prisvojiti i postavljanjem ograde, i danas čuva zaštitar, a nezadovoljni su i drugim gradonačelnikovim postupcima.

Ništa bez zajedništva

"Puno njega ne dira gledavši njegov razgovor i komunikaciju s običnim građanima, a naročito vi ste to osjetili na koži s medijima. Ali gledajte, bez borbe, bez zajedništva nećemo napravit ništa", govori Mirjana Kos, suvlasnica zemljišta.

Zato se okupilo nekoliko stotina ljudi. Kažu, danas nisu prosvjednici već porota koja sudi Milanu Bandiću kada to već ne rade sudovi.

"Sudit ćemo mu za sve. Od smeća, od bahatosti, od vrijeđanja građana, novinara i struke, zanemarivanja grada. Od Čistoće, GUP-a, memoranduma", izjavila je Gordana Pasanec iz udruge građana Siget.

Bandićeva poruka sa Sljemena

Gradonačelnik im je s vrha Sljemena poručio:

"Demokracija je. Demokracija je."

Gospođa Višnja, koja ima 74 godine, najstarija je aktivistica. Pojavljuje se na gotovo svim prosvjedima. Kaže, ide jer je boli kada vidi što se sve događa u Zagrebu.

"Ići ću na prosvjede dok mogu, dok mogu hodati. Za bolji grad, za bolje sutra, za bolju budućnost naše djece", odlučna je Višnja Škreblin.

Prosvjednici poručuju neće stati - transparente će krajem mjeseca pokušati unijeti i na Županijski sud gdje su se prijavili za sadjelovanje na ročištu da bi i uživo vidjeli kako se sudi prvom čovjeku grada.

Najnovije

Reci što misliš!