Vijesti / Politika

nakon presude vrhovnog suda

DIO DUGA ZA JPP PLAĆEN Čačić: 'Isplaćeno je 18,6 milijuna kuna. Zarađujemo oko 30.000 kuna dnevno na kamatama'

DIO DUGA ZA JPP PLAĆEN Čačić: 'Isplaćeno je 18,6 milijuna kuna. Zarađujemo oko 30.000 kuna dnevno na kamatama'
Damir Spehar/Pixsell

'Novac građana Hrvatske se troši i baca', rekao je Radimir Čačić na konferenciji za medije.

Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - Reformisti, Natalija Martinčević, potpredsjednica stranke, i Tomislav Paljak, predsjednik Županijske organizacije Reformista, održali su danas konferenciju za medije na kojem su, uz ostale teme, govorili i o sporu vezanom uz dugovanja države za sufinanciranje javno-privatnog partnerstva u obrazovanju.

Vezana vijest:

Radimir Čačić, JPP presuda KONAČNA PRESUDA ČAČIĆ PORUČIO VLADI 'U roku od 8 dana želim vidjeti 49,2 milijuna kuna na računu! Inače idu kaznene prijave i ovrha'

Prije mjesec dana Varaždinska županija na Vrhovnom je sudu dobila spor protiv Republike Hrvatske, u dva od pet procesa koji se trenutno vode zbog JPP-a, te je Čačić najavio ovrhu i kaznene prijave ako sav iznos dugovanja ne bude isplaćen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjesec dana kasnije dio duga je isplaćen, no ne u potpunosti. Kako je na konferenciji za medije danas rekao Radimir Čačić, isplaćeno je 18,6 milijuna kuna, dok će ostatak duga, oko 31 milijun kuna, biti isplaćen nakon što to Vrhovni sud donese još tri pravomoćne presude koje će, uvjeren je Čačić, biti istovjetne pravomoćnim presudama koje je Vrhovni sud već donio.

Ponovio je i da slijedi podizanje kaznenih prijava.

- Mi problem s likvidnošću nemamo, a sad zarađujemo oko 30.000 kuna dnevno na kamatama. Ta cijela priča neće štetiti građanima Varaždinske županije, no boli građane Republike Hrvatske koji će to morati platiti. Novac građana Hrvatske se troši i baca - zaključio je Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video